maandag 29 januari 2018

Nederlaag van de koploper

Ap Ketting verbaast zichzelf wellicht, want hij prijkt na zijn overwinning op Han van Doornen op de zevende plaats. Een geweldige prestatie. Het ging niet gemakkelijk vandaag, want Ap kwam een stuk achter. Hij vocht zich in de wedstrijd terug en dreef Han in de hoek waar de klappen vielen. Hij pakte een toren terug en besliste enige tijd later de wedstrijd. Jack Linders speelde tegen Peter Grasman en verloor al redelijk snel een pion. Die bleef hem lang parten spelen. Op een gegeven moment kwam Jack zo in de problemen dat hij een toren verloor. Even later nog een stuk en de strijd was beslist.

Chiel Crielaard behaalde een mooie overwinning op Cees Metselaar. In het eindspel was Chiel heer en meester en kon Cees niet voldoende inbrengen om de ondergang een halt toe te roepen. Hans van Os en Kees Pieterse waren volkomen aan elkaar gewaagd. Hans had een offensief op de rechterflank dat er gevaarlijk uitzag. Kees kon echter tijdig pareren en daarmee was de remise een feit. Kees van der Wielen strafte een minder goede zet van Dick Langedijk af en had vrijwel direct het initiatief. Met een mooie mataanval was er voor Dick geen houden meer aan.

Henk Pruijssers speelde met zwart tegen Han Hertgers. Lang ging de strijd gelijk op, maar in het eindspel werd Hans verrast door een vork op twee torens. Dat was het begin van het einde. Er werd nog wel doorgespeeld, maar Henk kon de zege niet meer ontgaan. Karin Pruijssers trok tegen Michel Westhoff alle registers open. En met succes: Karin veroverde een pion en bleef daarna het beste van het spel houden. Michel kwam zwaar onder druk te staan en moest in het eindspel het hoofd buigen. Met een geringe voorsprong op nummer 2 blijft hij echter nog wel koploper.

Bert Ekkelboom en Harrie Tigchelaar maakten remise. Kijkend naar het wedstrijdbeeld was dat een terechte uitslag. Maarten ter Bals speelde volop op de aanval, maar werd verrast door Gerard Koops. Hij verloor een stuk en daarmee de wedstrijd. Ed van der Meulen hield lang stand tegen Pieter Leopold, maar in het eindspel had Pieter weer een prachtige aanval opgezet die hem in een slagenwisseling een toren opleverde. Hiermee was het pleit beslecht. Arnout Groen profiteerde van een verkeerde keuzezet van Bas de Roos en buitte dit ten volle uit. Bas kreeg enige pionnen achter elkaar zonder steun van andere pionnen. Langzaam maar zeker schoof Arnout zijn stukken vooruit en Bas kon het niet tegenhouden. Arnout verzilverde de partij in zijn voordeel.

Jan Pakkert was niet opgewassen tegen Jan Spijkerbosch. Jan Pakkert kwam danig in de verdrukking en slaagde er niet in om uit de greep van Jan Spijkerbosch te blijven. Peter Aartsen won volkomen tegen de verhouding in van Theo Meulmeester. Theo stond twee pionnen voor en had de winst volledig voor het grijpen. Maar zoals wel vaker gebeurt in een wedstrijd kantelde het volledig door enige mindere zetten van Theo. Peter profiteerde hiervan ten volle met een aanval met mat door twee torens. 

Tot slot nog aandacht voor Karin. Zoals gezegd is Karin voorgedragen tot sporter van het jaar in de categorie met een beperking. Degene die de meeste stemmen krijgt wordt uiteraard de sporter van het jaar. Het zou heel leuk voor Karin zijn als wij allemaal onze stem op haar zouden uitbrengen. Dat kan door naar onderstaande webpagina te gaan, Karins naam te selecteren en vervolgens op Stem te klikken. Bij voorbaat dank.

Stem hier voor de sporters van het jaar!

Kees Pieterse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten