maandag 15 april 2024

Heel mooie partij tussen Theo van der Bijl en Jan Spijkerbosch

Rutger Zwart behaalde met een paardoffer een mooie overwinning op Frank Klinkenberg. Al vrijwel in het begin offerde Rutger een paard, maar kreeg daarvoor een ijzersterke stelling tegenover Frank een koning die vrijwel alleen in de woestijn stond. 
Frank probeerde het tij te keren, maar kwam van de regen in de drup.  Zijn koning werd aan alle kanten onder vuur genomen en kon een schaakmat niet voorkomen.
Kees Pieterse had het moeilijk tegen Bert Baas. Zonder dat hij het in de gaten had, gaf hij een paard cadeau. Daarna was het nog wel even spartelen, maar hij ging gewoon kopje onder. 
Zijn buurman Jack Linders onderging hetzelfde lot tegen Bert Meester. Er leek niets aan de hand, maar ook Jack zette zijn paard in de weggeefhoek. Daarna was het over en uit met de pret en gaf hij op.
André Langeslag was de bovenliggende partij tegen Johan Krebs. Dat betaalde zich uit met het veroveren van een toren en daarna de zege. Johan kon de gaten niet meer dichten en gaf op.
Ap Ketting had een pion meer tegen Maarten ter Bals, maar nam genoegen met remise. Wellicht had er toch nog iets meer uit te halen geweest.
Han van Doornen had een walk over, want zijn tegenstandster was niet komen opdagen.
Dick Langedijk was niet opgewassen tegen Michel Breij. Hij verdedigde zich met de moed der wanhoop, maar het mocht niet baten. Michel ging er met het volle punt vandoor.
Rob Izaks had in Theo Meulmeester een verbluffende taaie tegenstander. Hij moest er keihard voor werken, maar uiteindelijk slaagde de missie. Hij verzilverde het volle punt na een boeiend gevecht.
Leo Oostendorp moest na een heel lang gevecht toch het hoofd buigen voor zijn tegenstander Han Kip. Het ging heel lang gelijk op, maar Han wist in het eindspel aan het langste touwtje te trekken.
Ed Blankestijn en Henk Noort maakten elkaar ook het leven zuur, maar het bleef uiteindelijk onbeslist. Dit was wederom een heel lange partij, maar de stand bleef in evenwicht.
Ook Theo van der Bijl en Jan Spijkerbosch deelden het punt. Deze partij was vol van bloed, zweet en tranen. Er kwam een prachtige eindstrijd op het bord. Remise was op zijn plaats en hulde aan beiden voor de mooie partij.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten