maandag 18 november 2019

Bert Ekkelboom is de nieuwe leider

Berry Bonestroo speelde een goede wedstrijd tegen Johan Krebs. Johan kwam goed uit de opening zoals wel vaker dit seizoen, maar verdwaalde in het middenspel. Hij verloor zijn dame en daarmee de partij. Ap Ketting en Kees Pieterse speelden remise, waarmee Ap het meest content was. Kees had een betere stelling, maar nam het remiseaanbod aan. Theo Meulmeester speelde tegen Gerard Koops. Lang ging de strijd gelijk op, totdat een paardenzet van Theo dreigde met een vork op de koning/toren. Dit ziende gaf Gerard op.

Aad de Bruijn speelde tegen Dick Langedijk en verslikte zich in het tempo dat Dick aanhield. Aad ging hierin mee en dat is niet zijn sterke kant. Hij verloor enige stukken en na een vork op zijn koning/toren gaf hij op. Hans Hertgers speelde tegen Henk Noort. Ondanks heftig verzet van Henk wist Hans de partij naar zich toe te trekken en in winst om te zetten. Bert Baas en Karin Pruijssers streden op het scherp van de snede om de overwinning. Lang leek het op remise te eindigen, maar Bert wist er in het eindspel toch een overwinning uit te slepen. Karin Pruijssers speelde tegen Bert Baas. Het was een duel op het scherp van de snede, waarbij het zwaard van Bert scherper bleek dan die van Karin.

Bert Ekkelboom en Arnoud Groen maakten er een geweldige partij van. Werkelijk een genot om hiernaar te kijken. Uiteindelijk wist Bert de overwinning binnen te halen en is hierdoor de nieuwe leider in het klassement. Peter Grasman en Michel Westhoff speelden tegen elkaar. Michel kwam in grote problemen en moest om schaakmat te voorkomen zijn dame offeren. Daarna was het voor Peter ondanks verzet van Michel een gelopen race. Maarten ter Bals en Chiel Crielaard speelden om een plaats in de Ap Ketting-bokaal competitie. Chiel hield lang stand tegen Maarten, die hard moest werken voor de winst.

Simon Zwart veroverde een vol punt tegen Martien Birkenhäger. Daar zag het lang niet naar uit, maar Simon wist het toch voor elkaar te krijgen. Bas de Roos verloor verrassend van Ad Langeslag. Bas is deze competitie in vorm, maar Ad Langeslag doet het de laatste weken ook niet slecht. Dat heeft Bas vandaag ondervonden. Ed van der Meulen speelde een gedegen partij tegen Erwin Rouw en boekte langzaam maar zeker steeds meer terreinwinst. Dit resulteerde in het volle punt.

Frank Klinkenberg en Jan Kranenbarg gaven elkaar geen duimbreed toe. Er was voor beiden geen bres te slaan in de stelling van de tegenstander, waarmee de remise is verklaard. Peter Aartsen gaf goed partij tegen Henk Pruijssers, maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen. Theo van der Bijl en Han van Doornen maakten er een leuke partij van. Theo bouwde een iets betere stelling op en wist langzaam maar zeker het overwicht uit te buiten en daarmee de volle winst te behalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten