maandag 3 november 2014

Remise ook mooi

Remise mooi, "Echt niet", hoor ik u zeggen, maar in de partij tussen Maarten ter Bals en Simon Zwart leek het dat Maarten zou verliezen en Simon accepteerde dan ook geen remise. Maar Maarten hield moedig stand en maakte het onmogelijke waar om de partij heel mooi in remise te laten eindigen.

Ook remise werd de partij tussen Bert Ekkelboom en Cor Langedijk, Bert had een groot overwicht aan materiaal hij gaf zijn dame weg en stond nog steeds prima. Dat overwicht kon hij vasthouden maar zijn tijd raakte op en met 40 seconden op de klok kon hij niet meer winnen. Cor had Bert makkelijk door de klok kunnen jagen maar dat gebeurde niet want de heren besloten heel sportief tot remise.

De vier koplopers Karin, Hans Hertgers, Harry Tigchelaar en Michel maakten geen fouten en wonnen alle vier hun partij zodat er aan de kop niets verandert.

Aart Bronk heeft de weg omhoog ook weer gevonden en won van Jan Pakkert. Ook was er een knappe overwinning van Dirk Langedijk op Bas de Roos, Bas zit op het moment in de hoek waar de klappen vallen.

Ook An Tramper wist knap van Cees Pieterse te winnen en stijgt daardoor weer een paar plaatsen op de ranglijst.

Ap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten