maandag 25 oktober 2021

Een middag met veel spanning

Frank Klinkenberg was niet opgewassen tegen Kees Henstra.  Kees veroverde enige pionnen en wist in het eindspel hiervan ten volle te profiteren. Verlies was niet meer te vermijden voor Frank.
Bert Ekkelboom en Henk Pruijssers hadden een verbeten gevecht. De spanning was om te snijden en lang leek het remise te worden. Maar Bert dacht daar toch anders over en haalde een puike overwinning uit het vuur.
Karin Pruijssers en Johan van Doornen speelden ook een leuke partij. In het eindspel sloeg Johan van Doornen een pion, waar hij eigenlijk vanaf had moeten blijven. Prompt kwam Karin een loper voor te staan. Johan gaf terecht op.
Henk Noort speelde vrijwel de gehele partij met zijn stukken nog op de achterlijn. Toch wist hij Johan Krebs 2 stukken te ontfutselen. Daarna was het een kwestie van uitspelen om de overwinning veilig te stellen voor Henk.
Jan Kranenbarg leverde een puike prestatie door Hans Hertgers niet verder te laten komen dan remise. Een uitstekend resultaat van Jan.
Dick Langedijk was niet opgewassen tegen Bas de Roos. Bas veroverde een stuk en dat bleek in de loop van de strijd ruim voldoende om de 1-0 op het bord te zetten.
Peter Grasman verloor 3 pionnen aan Bert Baas.  Dit overziende boog Peter het moede hoofd en gaf op.
André Langeslag verloor van Ingrid Klinkhamer die vol gas gaf. André kwam in gevaarlijk vaarwater en ging kopje onder!
Michel Westhoff bond Ed Blankestijn aan de zegekar. Michel was van meet af aan in het offensief en Ed moest alle zeilen bijzetten. Toen hij een toren weggaf was het over en uit en gaf hij op.
Ap Ketting en Kees Pieterse remiseerden in een uiterst vlotte partij. Veel stukken werden afgeruild en wat overbleef was een min of meer gelijke stelling. Beiden gingen tevreden naar huis.
Ook Aad de Bruijn en Maarten ter Bals waren aan elkaar gewaagd. De stellingen waren volkomen in evenwicht en dus werd er tot remise besloten.
Theo Meulmeester wist de buit binnen te halen tegen een goede tegenstander, Jan Spijkerbosch. Theo moest tot het uiterste gaan om te winnen, maar volbracht deze taak met verve.
Een compliment aan het goede tegenspel van Jan!
Volgende week is de eerste ronde om de Ap Ketting-bokaal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten