maandag 14 maart 2016

Lachend op Vlieland

Hans Hertgers zat een weekje op Vlieland en kon dus niet komen schaken, als Karin zou winnen zou hij zijn eerste plaats weer kwijtraken. Maar Karin won niet, ze speelde tegen Rik Blessinga en kreeg een remise aanbod van Rik. Ze is niet zo van de remises dus ze wees dat af, Rik dacht waarschijnlijk: "Dan niet." En ging er eens goed voor zitten en onder het oog van bewonderend publiek wist hij de partij keurig te winnen. Dus als je goed luistert kun je Hans op Vlieland horen lachen.

Bert Ekkelboom en Michel Westhoff speelden remise en daar was vooral Michel heel blij mee want beiden waren er van overtuigd dat Bert eigenlijk had moeten winnen. Hij had wel een excuus want hij werd geplaagd door hevige pijn in de rug en dat gaat wel ten koste van je concentratie.

Leo Oostendorp zit al een poosje als God in Frankrijk, en nog steeds is hij de aanvoerder van de B-groep maar dat zal niet lang meer duren denk ik. Peter Grasman is hem, na zijn overwinning op Peter Aartsen tot op tweetiende punt genaderd.

Martien Birkenhâger had ook kans op de eerste plaats van de B-groep, maar omdat hij tegen een goed spelende Dick van der Linde niet verder kwam dan remise moet hij genoegen met een derde plek.

Ap Ketting

Geen opmerkingen:

Een reactie posten