maandag 17 oktober 2016

Slijtageslagen

Het was weer een spannende middag met onder andere twee ware slijtageslagen.
Theo Meulmeester en Bert Ekkelboom speelden tot bijna 5 uur in de middag zonder dat er een overwinnaar kwam. Bert stond lange tijd positioneel iets sterker, maar gaf dat op het laatst weer weg. De klok liep bijna vast, waarna de heren besloten om er toch maar remise van te maken.
Een zelfde slijtageslag vond plaats tussen Hans Hertgers en Rik Blessinga. Ook hier ging de klok richting 5 uur. Hans bood een kwartier daarvoor al remise aan, maar Rik wilde doorspelen. Uiteindelijk kwam hem dat duur te staan, want hij verloor een stuk en daarmee de partij. Wel dapper van hem om door te spelen, maar zonder een voor hem gunstig resultaat.
Een grote verrassing was de winst van Cor de Vries op Han van Doornen. Een heel mooie partij die Han uiteindelijk min of meer weggaf. Peter Aartsen won van Dick van der Linde, maar maakte het zichzelf erg moeilijk. Hij kon op simpele wijze schaakmat geven, maar verzuimde dit. Uiteindelijk wist hij toch de partij verder naar zich toe te trekken en maakte het mooi af.
Karin Pruijssers kwam tegen Simon Zwart niet verder dan remise. Een heel mooie partij, waarbij Simon zich van zijn beste kant liet zien. Een terechte uitslag en knap gedaan van met name Simon tegen de kampioene.
Harry Tigchelaar draaide gedurende de wedstrijd langzaam maar zeker de duimschroeven aan bij Maarten ter Bals. Met een stuk meer trok Harry de winst naar zich toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten