maandag 3 oktober 2016

Spannende middag met enige verrassende uitslagen

24 spelers begonnen aan een spannende middag. Twee partijen waren er met een verrassende uitslag. Allereerst de partij tussen Harry Tigchelaar en Ap Ketting die in remise eindigde In het eindspel had Ap een klein overwicht (1 pion meer als ik het goed zag), maar uiteindelijk werd besloten tot remise. Een knappe prestatie van Ap en een trotse 2e plaats voor hem. Harry behoudt de leiding in het klassement maar liep het eerste half puntje verlies op.
Dan de tweede partij met een verrassende uitslag. Crielaard wist met een stuk meer maar drie pionnen minder knap remise te spelen tegen Han van Doornen. Een mooi resultaat en de vermelding zeker waard.
Theo Meulmeester nam langzaam maar onverbiddelijk Ed van der Meulen in de tang. Het duurde lang, maar Ed moest uiteindelijk capituleren. De eerste nederlaag was een feit.
Maarten ter Bals was heel snel klaar tegen Rik Blessinga. Het lijkt of Rik zijn draai nog moet vinden, want hij verloor vandaag heel snel. Ook Michel Westhof behaalde een vlotte overwinning op Kees van de Wielen en is inmiddels naar de 3e plaats opgeklommen. 
Tot slot was er nog een lange partij tussen Dick van der Linde en Peter Grasman. Beiden hielden elkaar in evenwicht. Een fraaie partij die terecht geen winnaar opleverde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten