maandag 14 november 2016

Een koufront in het schaaklokaal

Het was een verwarrende middag. In verband met nieuwe bestrating was de reguliere ingang verplaatst, met als resultaat dat de ingang van ons schaaklokaal werd gebruikt. Hierdoor kwam veel kou naar binnen bij elke keer dat de deur openging en tot overmaat van ramp was er geen verwarming. Dus maar een extra bakje thee of koffie om warm te blijven. De partijen die werden gespeeld leden hier niet onder. Er was veel vuurwerk, waarbij voor de meesten de schade toch beperkt bleef tot remise.

Enkelen wisten toch te winnen, zoals Cor Langedijk. In een gekke partij gaf hij eerst een stuk weg, maar door het opschuiven van een centrumpion naar de 7e lijn wist hij zijn tegenstander tot wanhoop te drijven. Henk Noort stond met zijn dame dusdanig geblokkeerd dat zij het loodje moest leggen. Dat luidde zijn ondergang in. Harry Tigchelaar won in een boeiende partij van Theo Meulmeester. Het ging lang gelijk op, maar Harry was positioneel heel sterk.

Jan Kranenbarg stond een pion voor tegen Bas de Roos, maar delfde uiteindelijk toch het onderspit. Simon Zwart had een stuk meer tegen Han van Doornen en trok langzaam maar zeker de overwinning naar zich toe. Ook Rik Blessinga won weer, ditmaal van Cor de Vries. Het ging lang gelijk op, maar Cor stond positioneel slechter. Na de val van een dubbelpion ging het snel bergafwaarts.

Martien Birkenhäger verschalkte een toren tegen Hans van Os en maakte het vervolgens bekwaam af.

Michel Westhoff had het moeilijk tegen Hans Hertgers, totdat een dameruil plotseling uitkomst bood. Iets waar Hans achteraf spijt van had, want de grip op Michel was hij daarmee kwijt en derhalve remise.

Een aantal partijen eindigde in remise, na een verbeten strijd. Dit gold met name bij Bert Ekkelboom tegen Peter Grasman en Dick van der Linde tegen Kees van der Wielen. Dick stond vrijwel driekwart van de wedstrijd positioneel iets sterker, maar Kees vocht zich telkens terug. Een mooie partij met toch wel een terechte uitslag. Ed van der Meulen wist na een lange partij de winst te behalen tegen Chiel Crielaard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten