maandag 7 november 2016

Koppositie vrijwel ongewijzigd

Er stond weer een aantal mooie partijen op de rol. Allereerst Karin Pruijssers tegen Theo Meulmeester. Een heel mooie partij waarbij Karin in het eindspel een koningin/koning had tegen Theo een pion/koning. Karin had winstkansen, maar verzilverde het niet. Uiteindelijk moest ze met remise genoegen nemen. Een prima prestatie van Theo die blijft verbazen. 
Michel Westhoff had positioneel voordeel tegen Simon Zwart, maar wist dit eveneens niet om te zetten tot winst. Een remise derhalve.
Peter Grasman speelde tegen Hans Hertgers en had licht voordeel. Maar de situatie was dusdanig, dat degene die zou aanvallen het meest risico liep om te verliezen. Uiteindelijk werd ook deze partij remise.
Harry Tigchelaar kende geen medelijden met Peter Aartsen die hem in een vorige partij nog had verslagen. Van meet af aan stond de druk er op en Harry liet niet meer los. Het resultaat was een mooie overwinning. Rik Blessinga won gedegen van Martien Birkenhäger en klimt weer langzaam op de ranglijst. Hetzelfde geldt voor Han van Doornen die Kees van der Wielen versloeg. Henk Noort en Bas de Roos hadden een lange partij met in het eindspel evenveel stukken en beiden een loper van gelijke kleur. Reden om te remiseren.
Ap Ketting speelde een goede partij tegen Dick van der Linde. Het lichte voordeel dat hij had speelde hij goed uit met als gevolg een mooie overwinning.
Kees Pieterse stond een stuk en een pion voor tegen Chiel Crielaard, kon schaakmat geven, maar zag dat over het hoofd.
Toen zijn tegenstander dit (na zelf te hebben gezet) liet zien, was Kees dermate rationeel van slag dat hij een foutenfestival startte. Stuk na stuk gaf hij weg om vervolgens kansloos ten onder te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten