maandag 21 november 2016

Vervroegde intrede Sinterklaas

Simon Zwart had blijkbaar vlak voor de aanvang van de wedstrijden nog naar het Sinterklaasjournaal gekeken, want hij begon onmiddellijk met het uitdelen van een geweldig cadeau aan Peter Grasman. Een toren werd in de schoot geworpen van Peter, die deze dankbaar aannam. Vervolgens wist hij de partij op basis van een stuk meer doelmatig in winst om te zetten. 

Rik Blessinga is aan een indrukwekkende opmars bezig; vier overwinningen op rij en als gevolg daarvan plaats 6 in de rangschikking. Met gedegen spel wist hij Harry Tigchelaar te verslaan. De basis vormde een pion meer en een enorme druk van twee pionnen in het bijzonder. 

Michel Westhoff moest alle zeilen bijzetten om het vege lijf te redden tegen Bert Ekkelboom die op een gegeven moment twee pionnen meer had, waaronder een dubbelpion. Uiteindelijk werd het remise.

Karin Pruijssers speelde tegen Hans Hertgers en wist knap te winnen in een heel boeiende partij. 

Theo Meulmeester handhaaft zich in de top-10 door een overwinning op Kees van der Wielen. Ondanks de tegenstand van Kees veroverde Theo langzaam maar zeker enige pionnen en een stuk, waarna er voor Kees geen houden meer aan was.

Ook Ap Ketting maakte geen fout tegen Maarten ter Bals en blijft in de top-10. Leo Oostendorp vierde zijn terugkeer gelijk met een overwinning op Henk Noort. Henk speelde heel verdienstelijk, maar kon de nederlaag toch niet afwenden. 


CP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten