maandag 19 december 2016

Geslaagde middag met een verrassende winnaar

Het eerste "Ap Ketting Kerstsnelschaaktoernooi" is goed geslaagd verlopen. De opkomst was hoog met slechts drie afwezigen. Er werd weer veel "gemopperd" onder de hoge tijdsdruk tijdens het spelen en het aantal fouten was evenredig. Koninginnen werden weggegeven als kerstkransen, torens vielen soms letterlijk om en het aantal klokken dat de stand 0,00 zag was ook meer dan enkele. Toch viel er geen onvertogen woord en bleef de (glim)lach er in. Sommige spelers zijn er beter in dan anderen, maar het plezier vierde toch de boventoon.
Aan het einde van de middag na versnaperingen zoals een stuk kerstkrans en een stukje worst of kaas was er een toch wel enigszins verrassende winnaar.
Cor Langedijk stond fier bovenaan met 4,5 punt uit vijf partijen. Een hoge score, die niemand hem nadeed. Rik Blessinga kwam nog het dichtst bij met 4 uit 5 en ook geen enkele verliespartij, net als Cor.
Peter Aartsen wist op knappe wijze de derde plaats te behalen, al was zijn laatste partij wel een heel gelukkige. Hij kreeg mat aan de broek, maar een seconde daarvoor was zijn tegenstander Maarten ter Bals door de vlag gegaan. Jammer voor Maarten en een gelukje dus voor Peter. 
Er was voor iedereen een prijs(je), waarbij de hoogst geƫindigde speler de eerste keus had, etc.
Ik wens iedereen heel fijne feestdagen toe en bedank namens Harry, Michel, Ap en mijzelf jullie allemaal nog voor het mooie cadeau dat wij kregen. Helemaal niet nodig uiteraard, maar nogmaals hartelijk dank.
We zien elkaar als het goed is op 2 januari 2017 weer, op dezelfde tijd.

CP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten