maandag 2 januari 2017

"Wie van de drie"


Het lijkt boven in de top wel het spelletje "Wie van de drie". Bijna iedere paar weken een ander die bovenaan staat, Karin, Michel of zoals thans het geval is: Peter Grasman. Dat maakt het erg onvoorspelbaar wie aan het einde van het seizoen de uiteindelijke winnaar zal zijn. Vandaag was het weer spannend op de eerste schaakmiddag van het nieuwe jaar. Michel Westhoff had het moeilijk tegen Harry Tigchelaar. Na een spannende strijd kwam er een terechte uitslag op het bord: remise. Hetzelfde gold voor Simon Zwart en Leo Oostendorp. Ook remise en ook terecht. Ap Ketting zag een zet over het hoofd tegen Peter Grasman en dat kostte hem een toren. Daarna was het snel afgelopen voor Ap.

Henk Noort zat de hele wedstrijd zwaar in de verdediging tegen Chiel Crielaard, maar trok uiteindelijk wel aan het langste eind. Ed van der Meulen en Bas de Roos speelden een leuke partij, die Ed met wit won. Het nieuwe lid Henk Pruijssers liet er geen gras over groeien en maakte gelijk zijn ambities kenbaar. Dick van der Linde werd aan de zegekar gebonden. Kijkend naar het vertoonde spel zal dit voor Henk niet de laatste overwinning zijn dit seizoen. Welkom dus!

Dick Langedijk won van Jan Pakkert in een boeiend duel. Dick had de overhand en zette dit ook om in de zege. Cor Langedijk stond lange tijd niet beter tegen Han van Doornen en had het moeilijk. Maar in het eindspel toonde hij zich beter dan Han en won verdiend. Karin Pruijssers maakte met dominant spel korte metten met Peter Aartsen. Geen moment kwam de zege voor Karin in gevaar. Theo Meulmeester blijft heel knap presteren: ditmaal met zwart een volkomen verdiende remise tegen Hans Hertgers. De betonnen verdediging van Theo gaf geen krimp en de uitslag is terecht.

CP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten