maandag 12 december 2016

Stuivertje wisselen aan de top


De topper vanmiddag was Karin Pruijssers tegen Michel Westhoff. In tegenstelling tot wat ik enige weken geleden schreef was Michel niet de enige die nog geen enkele verliespartij had. Ook Karin was nog zonder verliespartij! Het werd een strijd tussen twee gladiatoren in de arena. De strijdrossen van Michel die het midden van de arena bestreken waren zo sterk dat de strijdwagen van Karin hieraan ten onder ging. Een werkelijk heel mooie partij. Michel is nu echt de enige zonder een verliespartij en staat weer bovenaan. Jan Kranenbarg won de langstdurende partij vanmiddag van Han van Doornen. De wedstrijd ging heel lang gelijk op, totdat een pion op de rechtervleugel Jan de kans gaf om hiermee een koningin te halen. Daarna was de strijd snel beslecht. Ook Hans Hertgers en Simon Zwart hadden een enerverende middag. Ze gaven elkaar geen duimbreed toe. Simon leek optisch iets beter te staan, maar met een uitstekend gepositioneerde toren hield Hans de zaak in evenwicht. Slotconclusie: remise. Cor de Vries won in een leuke partij van Chiel Crielaard. In het eindspel had Cor nog een paar met pionnen tegenover Chiel alleen pionnen. Dat buitte Cor prima uit.

Harry Tigchelaar bond Bert Ekkelboom aan de zegekar, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Ook hier weer een lange partij die op het scherpst van de snede werd gevoerd. Uiteindelijk moest Bert het onderspit delven. Theo Meulmeester en Peter Aartsen wonnen beide hun partij met wit tegen respectievelijk Ap Ketting en Cor Langedijk. Ap kwam niet goed uit de opening en kon alleen nog maar verdedigen. Peter benutte een vrijpion ten volle, waardoor Cor in te grote problemen kwam.

Ed van der Meulen en Hans van Os speelden een mooie partij, waarin Hans een stuk en een pion meer had. Desondanks bleef het remise. Hetzelfde gold voor Martien Birkenhäger en Bas de Roos. Ondanks verwoede pogingen van Martien hield Bas de partij in evenwicht met vooral een matdreiging op de achterlijn indien Martien zou besluiten aan te vallen.

Peter Grasman won van Rik Blessinga en bezet weer de tweede positie. De twee Kezen speelden tegen elkaar. Kees Pieterse was de gelukkige tegen Kees van der Wielen. Leo Oostendorp won zijn vierde partij op rij. Ditmaal werd Dick van der Linde het slachtoffer. 

Tot slot nog dit: volgende week is het "Ap Ketting" snelschaak kersttoernooi, met leuke prijzen en nog een verrassing. Daarna een week geen schaken en vervolgens weer een nieuwe start op 2 januari 2017.

CP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten