maandag 18 september 2017

Enige verrassende uitslagen

Na ongeveer twee uur spelen verdwenen de eerste stukken pas bij de partij tussen Han van Doornen en Peter Grasman. Ondanks dat Peter veel meer tijd over had werd tot remise besloten. De stelling was dusdanig dat alles op slot zat. Peter Aartsen stond op driekwart van zijn partij tegen Kees van der Wielen een stuk voor. Door waarschijnlijk concentratieverlies kon Kees geweldig terugkomen. Zijn koningin zaaide dood en verderf en hij wist zelfs een tweede koningin te behalen. Het spreekwoord "zo gewonnen, zo geronnen" ging hier duidelijk op. Ap Ketting had optisch gezien een dreigende stelling tegen Kees Pieterse, maar die hield de gelederen goed gesloten. Er was geen doorkomen aan. Remise daardoor, waarmee beiden tevreden waren. Henk Noort verdedigde zich heel bekwaam tegen Karin Pruijssers. Hij hield lang stand, wat een prima prestatie is. Uiteindelijk kon Karin tot de achterlijn doorstoten met haar dame en was er voor Henk geen houden meer aan. Toch een prima prestatie van Henk, die tevreden op deze partij kan terugkijken.


Ook Hans Molenveld speelde heel verdienstelijk tegen Henk Pruijssers, maar moest toch het onderspit delven. Maar het fijne was ook hier dat het een leuke partij was en geen walkover. Jan Pakkert verbaasde vriend en vijand door gedecideerd te winnen van Jan Bontje. Een knappe prestatie die veel lof oogstte voor Jan Pakkert. Hans van Os moest lang vechten tegen Chiel Crielaard, die zich ontpopt als een prima eindspelspeler. Hans had een stuk meer en wist dit uiteindelijk toch te verzilveren tot een winstpartij. Martien Birkenhäger stond beter tegen Bas de Roos, maar door concentratiegebrek glipte de partij hem weer uit handen. Bas kon zo maar een toren slaan en deed dat uiteraard ook. Hierdoor keerde de partij ten gunste van Bas, die het vervolgens bekwaam afmaakte.

Theo Meulmeester stond een pion achter tegen nieuwkomer Jack Linders. Jack stond er beter voor, maar beging met zijn koning een dramatisch verkeerde zet. Theo kon hierdoor in paar zetten mat geven. En alsnog de volle winst pakken. Ed van der Meulen was driekwart van de wedstrijd de gelijke van Michel Westhoff. Het venijn zat in de staart, waarbij Michel een stuk veroverde. Dit voordeel gaf hij niet meer uit handen. Hij breidde langzaam maar zeker het voordeel uit en daarmee de winst.

In de langste partij van de dag lukte het Bert Ekkelboom om Simon Zwart "in te pakken". Heel lang ging het gelijk op, maar in het eindspel sloeg Bert toe. Hij wist een stuk te veroveren en ondanks weinig tijd op de klok buitte hij dit voordeel ten volle uit.

Tot slot nog even aandacht voor de website: voortaan kunnen het verslag en de uitslagen bekeken worden via deze link:

https://schakenoverdag.blogspot.nl/

Graag noteren en/of opslaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten