maandag 11 september 2017

De kop is er af

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd op stapel en dat was te merken. Iedereen had er zin in en binnen enige minuten was het stil en zag men mensen in diep gepeins verzonken. Karin Pruijssers moest als titelverdediger gelijk aan bak tegen Henk Pruijssers. Het werd een echte wedstrijd. Maar te zien was dat hier twee solide spelers tegenover elkaar stonden die geen duimbreed toegaven. De linies bleven gesloten en ondanks verwoede pogingen was remise een logisch resultaat. Hulde dat beiden probeerden er echt een wedstrijd van te maken.

Michel Westhoff begon met een mindere dag. Hij stond vrij snel al in een geslagen positie tegen Peter Grasman die uiteindelijk vrij gedegen de partij uitmaakte.  Han van Doornen en Theo Meulmeester maakten er een waar spektakel van. De stukken bleven erg lang allemaal op het bord, maar in de eindfase moest Theo vandaag toch zijn meerdere erkennen in Han. Een knappe prestatie van laatstgenoemde. Hans van Os en Ap Ketting hielden elkaar lang in evenwicht, maar plotsklaps stortte het rijk van Hans in. Solide trok Ap de zege naar zich toe. Hij bleef geduldig en dat betaalde zich uit.


Martien Birkenhäger stond veel beter tegen Kees van der Wielen en had de zege binnen handbereik.

Maar zoals iedere schaker wel eens overkomt, gebeurde er iets wat normaal onmogelijk is. Een totaal niet uit te leggen zet leidde tot het tegenovergestelde en Martien stortte de afgrond in. Kees kon opgelucht ademhalen. Geheel tegen de verhouding in was de winst binnen.

Peter Aartsen en Bas de Roos gingen redelijk gelijk op. Bas had een pion minder, maar het zag er zeker niet slecht uit. In de eindfase sloeg Peter echter onverbiddelijk toe.

Jan Pakkert streed lang tegen Hans Molenveld. Het was een leuke partij, waar Hans echter langzaam maar zeker overwicht kreeg . Dit buitte hij gedegen uit en de eerste winst was een feit.

Kees Pieterse speelde tegen Jan Bontje. Na een leuke partij wist Kees de winst te behalen.

Henk Noort had heel veel moeite om zijn partij tegen Chiel Crielaard, waarin hij beter stond af te maken. Chiel verweerde zich kranig, maar moest uiteindelijk tocht het hoofd buigen voor Henk die duidelijk worstelde met de taaiheid van Chiel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten