maandag 14 december 2020

Mooie partij tussen Karin Pruijssers en Jack Linders

Bert Ekkelboom wist de hegemonie van Maarten ter Bals niet te doorbreken. Bert deed al vrij snel in het begin van de partij een verkeerde zet met zijn koning en bleef daarna constant in de verdrukking. Na volgens de analyse van Lichess die ik heb bekeken nog enige mindere zetten werd Maarten zo gevaarlijk dat een schaakmat onvermijdelijk was. Voor het zover kwam had Bert zelf al die conclusie ook getrokken en opgegeven. 
Van de partij tussen Johan Krebs en Peter Aartsen kan ik niets vinden, dus ook geen commentaar geven.
Tussen Karin Pruijssers en Jack Linders ontspon zich een prachtig gevecht met als uiteindelijke a Karin. Dit was een partij van hoog gehalte, waarbij Karin in het eindspel een toren tegen een loper had plus beiden enige pionnen. Karin offerde doelbewust de toren voor de loper om daarmee positioneel voordeel te behalen. En dat lukte ondanks mooi tegenspel van Jack. Karin hield 1 pion over tegenover Jack geen. Karin speelde het langzaam maar solide uit tot naar de achterlijn en Jack zag in dat het geen zin had om door te gaan. 
Peter Grasman verpulverde de stelling van André Langeslag. De laatste kwam niet zo best in het middenspel en verloor twee stukken. Daarna was het uiteraard een gelopen race voor Peter die alles opat wat hij tegenkwam. Jammer voor André, maar er was deze middag geen eer aan te behalen.
Michel Westhoff en Theo van der Bijl maakten er ook een leuke partij van. Michel haalde een slimmigheidje uit, waardoor Theo gedwongen werd met zijn pion te slaan die pal voor de koning stond. Dit was dodelijk, want daarmee kwam een combinatie van loper/dame tot stand op de koning die niet meer te pareren viel. Een mooie winst dus voor Michel en een beetje zuur voor Theo.
Berry Bonestroo speelde tegen Frank Klinkenberg. En dat ging heel erg goed. In het begin van het eindspel had hij eigenlijk de overhand. Maar Frank sloeg onverwacht met een prachtige torenzet, gedekt door een pion toe. Door deze zet (voor de liefhebbers na te zien bij Lichess) verloor Berry zijn dame en daarmee de partij.
Leo Oostendorp wist de wedstrijd tegen Arnout Groen in zijn voordeel te beslechten. In het middenspel wist Leo twee pionnen te veroveren en stond daardoor al licht op voordeel. Toen Arnout een fout maakte met zijn paard (ten onrechte of onopzettelijk geofferd) was het pleit beslecht. Arnout speelde nog enige zetten door, maar gaf daarna terecht op. 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten