maandag 21 december 2020

Mooie overwinning van Johan Krebs

Maarten ter Bals en Karin Pruijssers vochten een leuk duel uit waarbij de eerste plaats dan wel het dichterbij komen van de eerste plaats de inzet was. Karin had niet haar beste middag en Maarten profiteerde hiervan ten volle. Door een mindere zet van Karin kwam haar dame in een onmogelijke positie te verkeren en moest zij een loper offeren om die positie te verbeteren. Daarna ging het helaas niet veel beter en het front wankelde. Maarten zette door en de verdediging kwam helemaal open te liggen met een schaakmat als logisch gevolg.
De partij tussen Bert Ekkelboom en Leo Oostendorp was de langste deze middag. Ondanks een heftige strijd kwam er geen overwinnaar uit de bus. Bij een gelijke stand in het eindspel besloten de heren tot een terechte remise. Kees Pieterse veroverde in het middenspel een toren voor een paard tegen Jack Linders. Alles leek ok voor hem, maar Jack vocht zich terug. In het eindspel had Jack twee pionnen meer dan Kees, maar Kees had een toren tegen een loper voor Jack. Uiteindelijk gaven de pionnen de doorslag en kon één daarvan tot dame promoveren en was de buit alsnog voor Jack.
Peter Grasman en Theo van der Bijl besloten ook tot remise. De partij kende een aantal minder goede zetten en zowaar een mogelijke schaakmat voor Theo die dat echter over het hoofd zag. Uiteindelijk kunnen beiden denk ik wel vrede hebben met de remise.
De grootste verrassing deze middag was de partij tussen André Langeslag en Johan Krebs. Johan kwam een stuk voor en stond er ook positioneel veel beter voor. Bovendien had hij twee pionnen meer. Maar in een oogwenk waren de rollen omgedraaid toen hij zomaar zijn dame weggaf. Johan kwam los en André was zo van slag dat hij het ene na het andere stuk min of meer weggaf. Johan maakte het met een mooie schaakmat af en heeft hiermee zijn eerste zege binnen.
Michel Westhoff speelde tegen Peter Aartsen. Het was een leuke partij om te zien, waarbij Peter onnodig een paard weggaf. In het eindspel had Michel uiteindelijk één pion meer, maar stond met zijn koning ijzersterk. De koning van Peter moest terug omdat alle pionnen vaststonden en dan weet men het wel. Michel kon rustig pionnen gaan snoepen en Peter zag al snel het nutteloze van doorspelen in.
Berry Bonestroo kon lang standhouden tegen Theo Meulmeester, maar in het eindspel had Theo toch de overhand. Hij had een pion meer en een veel beter positie van de stukken. Dat gaf de doorslag en Theo kon rustig naar de achterlijn doordenderen om een dame te halen. Een tweede dame volgde en toen was het razendsnel afgelopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten