maandag 14 maart 2022

Mooie overwinningen door beide Peters (Aartsen en Grasman)

De finaleplaats voor de Ap Ketting-bokaal voor de B-categorie ging tussen Kees Pieterse en Peter Aartsen. Tot ver in het eindspel ging het gelijk op, maar toen wist Peter een pion voorsprong te nemen. Deze pion bleek tevens de basis voor de overwinning. Kees kwam met zijn koning in een dwangbuis en Peter wist met een mooie loper/toren-combinatie Kees op de grasmat te leggen.
 
Michel Westhoff speelde tegen Bert Baas. Michel verloor een kwaliteit in het middenspel en bleek bovendien zijn dame te gaan verliezen. Dit was genoeg voor hem om de handdoek in de ring te gooien. Kees Henstra veroverde een kwaliteit tegen Frank Klinkenberg en speelde daarna heel secuur naar de eindzege. Frank spartelde nog wel tegen, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen.
 
Theo van der Bijl en Ap Ketting maakten er een leuke partij van. Het spel golfde op en neer, met soms Ap positioneel sterker, maar soms ook Theo beter. In het eindspel bleek Theo de sterkste. Hij veroverde twee pionnen en kon de winst verzilveren. Henk Noort speelde tegen André Langeslag. Henk kwam de openingsfase goed door en nam daarna het heft in handen. André gaf nog wel tegengas, maar kwam in de loop van het spel zonder benzine te zitten. Henk won bekwaam. Leo Oostendorp en Theo Meulmeester gaven elkaar geen duimbreed toe. Na een lange partij besloten de heren het punt te delen.
 
Diego Wuck wist Johan Krebs het volle punt af te snoepen. Ondanks alle pogingen van Johan om het onheil af te wenden, bleek dat niet genoeg. Dick Langedijk verkeek zich op zijn verdedigingsstelling. Hij schoof een pion door, waardoor Ingrid Klinkhamer plotsklaps een heuse schaakmat kon produceren. Peter Grasman revancheerde zich van vorige week door kordaat tegen Aad de Bruijn twee pionnen te veroveren. Dat bleek voldoende om de zege binnen te halen.
 
Han van Doornen kon het niet bolwerken tegen Hans Hertgers. In het middenspel veroverde Hans een kwaliteit en speelde het vervolgens gedegen uit. Bas de Roos ging strijdend ten onder tegen Maarten ter Bals. Bas had niet veel tijd meer op de klok in een overigens min of meer gelijke stelling. Door tijdnood gedreven maakte Bas een denkfout en dat kostte hem een loper. Daarna was het voor Maarten, die nog ruim voldoende tijd had, niet moeilijk meer om het af te ronden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten