maandag 28 maart 2022

Knappe zege van Kees Henstra

De wedstrijd van de dag ging tussen Kees Henstra en Rutger Zwart. Rutger deed een aanval op de koppositie , maar slaagde daar niet in. Hij had absoluut een betere stelling, maar om de een of andere reden schoof hij een pion niet door, die het Kees ontzettend moeilijk had gemaakt en hem zeker kwaliteit had gekost. In het eindspel maakte Rutger nog een klein foutje en toen was het gedaan. Hij gaf op.

Michel Westhoff en Maarten ter Bals hadden een enorm klein speelveld voor alle torens en de dames. Maarten had echter na een kruitdampenruilfestijn de overhand, want hij kwam met een dame als trofee hieruit tevoorschijn. Daarop gaf Michel "de pijp aan Maarten".

Bert Baas speelde tegen Frank Klinkenberg een solide wedstrijd. Frank verloor een kwaliteit en een pion. Hierop trok Frank de stoute schoenen aan en toog ten aanval. Maar het hielp niets en Bert maakte het karwei stoïcijns af.

Ap Ketting en Bas de Roos waren aan elkaar gewaagd. Geen van beiden zag kans de ander het hoofd op hol te jagen en dan staat de uitkomst vast; deling van het punt.

Theo van der Bijl verloor een pion in zijn strijd tegen Hans Hertgers. Deze pion (zoals zo vaak) bleek de sleutel voor de overwinning voor Hans, want deze was niet tegen te houden voor promotie.

Kees Pieterse verdedigde zich met hand en tand tegen Theo Meulmeester, die een licht overwicht had. Theo veroverde twee pionnen en drukte door. Kees lette even niet op en verloor een paard. Daarna was het uitspelen voor Theo met een schaakmat tot gevolg.

Ingrid Klinkhamer zette André Langeslag opzij in een leuke partij. Ingrid had echt het betere van het spel en was agressief in de aanval. André kon hiertegen niet voldoende weerstand bieden en moest noodgedwongen opgeven.

Ed Blankestijn haalde het volle punt binnen tegen Dick Langedijk. Dick verdedigde zich bekwaam, maar liep in het middenspel toch tegen een achterstand aan, toen hij zomaar een toren in de aanbieding deed. Daarna was het gewoon uitspelen voor Ed.

Peter Aartsen en Han van Doornen maakten er een spektakelstuk van met wisselende kansen voor beiden. Op een gegeven moment had Han een paard meer, maar gaf die zomaar weg als snoepje van de week. Daarna sloeg Peter aan het rekenen en ruilde dusdanig af dat hij nog een koning en een pion had tegenover Han alleen een koning. Als Han het goed gespeeld had, was het altijd remise. Maar hij koos de verkeerde afslag en liep prompt tegen de nederlaag aan.

Bert Ekkelboom en Peter Grasman draaiden als vechthonden om elkaar heen, zonder echter de kans te krijgen de ander neer te leggen. De verdeling van het punt kon vervolgens niet uitblijven.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten