maandag 12 september 2022

Knap resultaat van Ingrid Klinkhamer tegen Peter Aartsen

Nieuwkomer Han Kip wist in een leuke partij Han van Doornen te verslaan. Han kwam in het middenspel in moeilijkheden en verloor een stuk. Tot overmaat van ramp had hij een paard dat werkeloos moest toekijken en werd zijn koning over alle velden gejaagd om vervolgens te worden afgeschoten.
Leo Oostendorp kwam slecht uit de opening tegen Rutger Zwart en verloor daardoor een paard voor een pion. Daarna was het achter de feiten aanlopen en moest Leo zijn meerdere erkennen in Rutger.
Simon Zwart verging het slechter tegen Michel Westhoff. In het middenspel kwam hij positioneel slechter te staan en verloor een stuk. In het eindspel ging het nog verder bergafwaarts en moest Simon capituleren.
Karin Pruijssers beleefde hachelijke momenten tegen Jan Spijkerbosch die prima speelde. Karin verloor een toren tegen een loper, maar vocht zich goed terug. Toen Jan te ver naar voren kwam met zijn dame zag Karin haar kans schoon en bewerkstelligde met een ijzersterk paard in de frontlinie een mooie overwinning.
Ap Ketting moest er hard voor knokken tegen Dick Langedijk, maar slaagde er uiteindelijk in om de overwinning te behalen.
Ook Hans Hertgers moest flink aan de bak om André Langeslag op de knieën te krijgen. Maar Hans bleef geduldig en veroverde een stuk. Daarna legde hij in een mooie combinatie het ei voor de zege.
Kees Pieterse vergaloppeerde zich lelijk tegen Johan Krebs. Kees kwam positioneel ijzersterk te staan en had de overwinning voor het grijpen. Maar zoals dat wel meer gaat vergat hij om een opening voor zijn koning te maken. In plaats van de knock-out uit de delen, kreeg hij een rechtse directe. Over en uit.
Ingrid Klinkhamer speelde een puike partij tegen Peter Aartsen en wist een felbevochten remise te behalen. Knap gedaan van haar tegen een heel sterke tegenstander.
Frank Klinkenberg kwam niet sterk uit de opening tegen nieuwkomer Frits Wilbrink en kon het tij daarna niet keren. Frits was positioneel sterker en bouwde langzaam maar zeker aan de overwinning.
Theo van der Bijl en Aad de Bruijn gaven elkaar geen duimbreed toe en dan weet men de uitslag; verdeling van het punt.
Ook Bert Baas en Jack Linders kwamen tot dit resultaat. Het was een fel gevecht, waarbij de uitslag voor de onafhankelijke toeschouwers een logische was.
In de langste partij van de dag bleef Bert Ekkelboom geduldig tegen Theo Meulmeester. Lang hield Theo stand, maar in het eindspel ging hij toch ten onder tegen een weer degelijk spelende Bert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten