maandag 5 september 2022

Rutger Zwart wint Supercup in strijd om Ap Ketting-bokaal seizoen 2021/2022

Rutger Zwart wist beslag te leggen op de Supercup in de strijd om de Ap Ketting-bokaal voor het seizoen 2021/2022. Peter Aartsen streed voor wat hij waard was, maar werd al snel zwaar in de verdediging geduwd. Toen hij een loper verloor was de strijd daarna vrij snel beslist. Gefeliciteerd Rutger.
Johan Krebs boekte een fraaie overwinning op Kees van der Vlist. In een snelle partij wist Johan vrij snel door te dringen in de verdediging van Kees en werd een schaakmat onvermijdelijk.
Michel Westhoff en Theo Meulmeester hadden een uiterst interessante partij, waarbij Michel weliswaar zijn dame verloor, maar wel meerdere stukken ter beschikking had, terwijl Theo naast de dame alleen nog pionnen had. Echt boeiend met uiteindelijk een remise.
Ook Peter Grasman en Han van Doornen kwamen dit overeen. Beiden wisten geen deuk aan te brengen in de verdediging van de ander en remise was dus een logisch gevolg.
Ook Bert Baas en Karin Pruijssers remiseerden. Ook hier een gelijk opgaande strijd, waarbij remise het meest voor de hand lag en ook werd.
Het klinkt eentonig, maar ook Aad de Bruijn en Simon Zwart deelden het punt. Ook hier een interessante partij, waarbij eeuwig schaak constant in het eindspel om de hoek lag. Zover kwam het niet en het punt werd gedeeld.
Ook Dick Langedijk en André Langeslag deelden het punt. Dick had nog 1 pion en André nog 1 toren. Maar Dick kon opstomen naar de achterlijn van zijn tegenstander zonder dat deze zijn koning ter ondersteuning van de toren kon aanbieden. Dus moest André de pion wel slaan en was de verdeling van het punt een feit.
Ingrid Klinkhamer hield lang stand tegen Jan Spijkerbosch, maar moest toch haar meerdere in Jan erkennen. Met een dodelijke aanval op de dame en koning zou de dame van Ingrid gaan vallen. Dit ziende gaf zij terecht op.
Kees Pieterse veroverde een pion tegen Henk Noort en dat bleek de sleutel voor de overwinning. Een schaakmat dreigde in het eindspel binnen drie zetten. Henk zag het onmogelijke in en gaf op.
Leo Oostendorp en Frank Klinkenberg stonden tegenover elkaar in de arena, net zoals op de laatste dag van het vorige seizoen. Frank probeerde een loperoffer tegen een pion en dacht daardoor in een uitstekende positie te komen staan. Hij vergaloppeerde zich echter en Leo trok daarna het spel naar zich toe. Frank hield nog lang stand, maar zag uiteindelijk in dat de partij niet meer te houden was. Hij gaf terecht op.
Jack Linders kwam, zag en overwon. Hij speelde een puike partij tegen Maarten ter Bals. Jack was agressief in de aanval en drong door de verdedigingslinie van Maarten heen. Een ware schaakmat werd onvermijdelijk voor Maarten en hij gaf dus op.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten