maandag 20 maart 2023

Mooie overwinning voor André Langeslag

Henk Noort verloor in de langste partij van de dag van Theo Meulmeester. Theo moest er hard voor werken, veroverde een kwaliteit maar ploeterde nog lang door voordat de doorbraak kwam. Daarna was het gelijk over en uit.
André Langeslag ging agressief ten aanval tegen Ed van der Meulen. Ed ging mee in het snelle spel van André en dat kwam hem duur te staan. Met een mooie aanval was het schaakmat voor André en dus nul punten voor Ed.
Dick Langedijk versloeg in een leuke wedstrijd Johan Krebs. Opnieuw ging het lang goed voor Johan, maar is het eindspel nog niet het sterkste onderdeel.
Michel Westhoff verschalkte Kees Pieterse. Ogenschijnlijk was er een gelijke stelling, maar positioneel stond Michel veel beter. De koning van Kees stond onbeschermd en dat kwam hem duur te staan. Hij stribbelde nog wel tegen, maar kon de nederlaag absoluut niet ontlopen.
Bert Baas en Rutger Zwart ontliepen elkaar niet veel in deze belangrijke wedstrijd. In het eindspel lijkt het er op dat Rutger iets beter stond, maar dat is dan ook echt wel minimaal. De remise lijkt een goede afspiegeling van het gevecht.
Ap Ketting vocht voor wat hij waard was tegen Jack Linders, maar het was niet genoeg. Jack veroverde geduldig 2 pionnen en Ap wist genoeg. Hij besefte dat hierdoor een nederlaag niet af te wenden zou zijn en gaf op.
Aad de Bruijn behaalde een mooie overwinning op Michel Breij. Ondanks goed tegenspel van Michel drong Aad uiteindelijk door de defensie heen en Michel zou vroeg of laat zijn dame moeten inleveren. Zo ver liet hij het niet komen; hij gaf op.
Hetzelfde overkwam Frank Klinkenberg. Hij koos de aanval tegen Theo van der Bijl, maar zijn eigen koning stond erg eenzaam. Theo nam de aanval over en kwam zo goed door dat binnen enige zetten een schaakmat zou volgen. Frank zag het ook en capituleerde.
Dorinde Bierman versloeg in een leuk duel Bas de Roos. In het middenspel veroverde Dorinde een loper en met een stuk meer speelde ze het in het eindspel bekwaam uit. Bas zag in dat hij het onderspit zou gaan delven en gaf terecht op.
Simon Zwart blijft een oude meester in het vak. Ondanks gedegen tegenspel van Ingrid Klinkhamer wist hij een pion af te snoepen en dat was voor hem genoeg. Hij zette fors in op de eindsprint en Ingrid kon hem niet bijbenen. Het volle punt derhalve voor Simon.
Leo Oostendorp en Marco Verdonk maakten er ook een spektakelstuk van. Lang ging het goed voor Leo, maar het bleek niet genoeg. Marco viel aan en veroverde een toren. Daarna duurde het nog een tijdje, maar Marco loopt lang genoeg mee om de volle winst naar zich toe trekken.
Peter Grasman en Peter Aartsen maakten er een wedstrijd van om zo snel mogelijk de stukken af te ruilen. Het doosje was in een oogwenk weer goed gevuld. Nadat de stofwolken van het bord waren verdwenen bleek er zo weinig nog te staan, dat een remise de enige mogelijke oplossing was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten