maandag 24 april 2023

Mooie overwinningen van Karin Pruijssers en Theo Meulmeester

Han Kip en Rutger Zwart speelden een lange partij, waarbij met voor beiden nog maar 20 minuten op de klok er slechts 1 pion van het veld was verdwenen. (van Han). Kijkend naar de tijd en wellicht risico's moeten nemen besloten beiden het punt te delen.
Ook Kees Pieterse en Peter Aartsen deelden het punt, maar dan in de kortste partij. In een heel korte tijd verdwenen er veel stukken, waarna een stelling op het bord kwam die in beton was gegoten. Een logische verdeling van het punt was het gevolg.
Theo Meulmeester won knap van Bert Ekkelboom. Met een heel sterk paard in combinatie met een loper werd Bert in een bijna onmogelijke positie gebracht. Hij verloor een toren met daarna een dreigende vork op dame/koning. Zover liet hij het niet komen en gaf op.
Leo Oostendorp verdedigde zich met hand en tand tegen Hans Hertgers die zwaar de aanval opzocht. Hierbij greep Leo mis en kreeg het verlies van zijn dame voor ogen. Terecht gaf hij daarna op.
Johan Krebs bleef lang overeind tegen Henk Noort in een gelijkwaardige stelling. Helaas zag Johan een aanval op zijn toren met een loper over het hoofd en dat kostte hem de partij. Henk nam de toren en brak daarna het verzet van Johan.
Simon Zwart en Aad de Bruijn deelden ook het punt. Aad had een paard tegenover Simon drie pionnen meer. Een moeilijke opgave voor beiden en dat brak hen op. Geen van beiden kon een deuk in de boter bij de ander slaan, dus remise.
Jan Spijkerbosch was sterk aanvallend tegen Michel Breij. Michel werd teruggedrongen en kon zijn stukken niet ontplooien. Jan drukte door en Michel verloor twee stukken. Daarna gaf hij zich over en legde de koning neer.
Michel Westhoff liep in het middenspel tegen Peter Grasman tegen een sof aan en verloor een stuk. Daarna raapte Peter gretig nog enige pionnen op en dat deed Michel terecht besluiten het hoofd in de schoot te leggen.
Ap Ketting had het moeilijk tegen Bas de Roos die een pion voor kwam te staan. Na enig heen en weer geschuif zagen beiden in dat zonder grote risico's er geen winst te behalen viel. Ook hier dus een verdeling van het punt.
Karin Pruijssers versloeg in een prachtige partij Jack Linders. Het kostte bloed, zweet en tranen, maar Karin won een stuik. In het eindspel had Karin een loper en de dame, tegenover Jack alleen de dame. Jack hield het heel lang vol, maar zag uiteindelijk dat Karin een pion kon promoveren. Dit ziende gaf hij op. Echt een mooie partij om naar te kijken.
André Langeslag kwam in de beginfase op een kleine achterstand, doordat hij zijn toren moest inleveren voor slechts een loper van Dick. Maar hij stond zo aanvallend dat Dick steeds verder terug moest en tenslotte zelfs het tij niet meer kon keren. André kon een pion laten promoveren en dat betekende voor Dick het einde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten