maandag 1 mei 2023

Prachtige zege van Peter Aartsen

André Langeslag speelde tegen Jan Spijkerbosch. Jan nam vanaf het begin het initiatief en wist al redelijk snel een bres te slaan in de verdediging van André. Jan sloeg onverbiddelijk toe en nam het volle punt mee naar huis.
Theo Meulmeester verloor toch enigszins verrassend van Peter Aartsen. Theo was de laatste weken in bloedvorm, maar Peter maakte daar radicaal een eind aan. Theo vergiste zich, nam de verkeerde afslag en verloor prompt zijn dame. Over en uit.
Rutger Zwart maakte geen fout tegen Peter Grasman. Hij viel vanaf het begin aan en Peter werd gelijk in de verdediging gedrukt. Hij vocht voor wat hij waard was, maar zag in de loop van de strijd het nutteloze ervan in en gaf op.
Jack Linders speelde een puike partij tegen Bert Baas. Het ging lang gelijk op, totdat Bert een zeldzame fout maakte en zijn loper verloor. Hij keek nog eens goed naar de stelling, schudde mismoedig het hoofd en gaf op.
Michel Westhoff veroverde twee pionnen in zijn strijd tegen Leo Oostendorp. Kat in het bakje zou je zeggen, maar Leo schudde een verrassende joker uit de mouw. Hij viel aan en door de slechte stelling van Michel, kon hij zowaar schaakmat geven.
Kees Pieterse gooide alle registers open tegen Michel Breij. In een heel snelle wedstrijd veroverde hij in het eindspel een toren, waardoor Michel alleen nog maar enige pionnen overhield. Gelet hierop gaf hij terecht op.
Ap Ketting en Simon Zwart waren volkomen aan elkaar gewaagd en dan weet je de uitslag wel. Remise!
Ook Bas de Roos en Ed van der Meulen deelden het punt. Bas veroverde na 11 zetten een paard, maar Ed wist in het middenspel de kwaliteit weer terug te verdienen. Daarna ontstond er een patstelling en dus remise.
Dorinde Bierma scoorde het volle punt tegen Johan Krebs. Lang ging de strijd gelijk op, maar in het eindspel verloor Johan een loper. Kijkend naar stelling gaf hij gelijk op.
Henk Noord kon het niet bolwerken tegen Theo van der Bijl. In het middelspel verloor Henk een loper, waarnaar Theo heel handig stukken ging afruilen. In het laatste stadium werd Theo zo sterk dat Henk er geen heil meer in zag.
Han Kip en Hans Hertgers speelden de langste partij van de dag. Han wist 2 pionnen te veroveren en die bleken de sleutel tot de overwinning. Maar, hij moest hiervoor tot het uiterste gaan, want Hans verdedigde bekwaam. Uiteindelijk ging Hans door zijn klok.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten