maandag 3 april 2023

Prachtige remises van Hans Hertgers en Jack Linders tegen grootmeester Roeland Pruijssers

Het was weer smullen geblazen om tegen een grootmeester te mogen spelen.
Roeland Pruijssers had zich wederom bereid verklaard een middag op te offeren aan onze club.
We hebben zonder enige uitzondering genoten. Het blijft een uitdaging om het beste uit jezelf te halen. Iedereen gooit er een schepje bovenop.
Niet dat dit velen van ons heeft geholpen, want Roeland is gewoon te goed.
Maar toch. Er is strijd geleverd en we hebben zowaar een beter resultaat gehaald dan de vorige twee keren. Toen werd het 1 keer remise per simultaansessie.

Ditmaal lukte het Jack Linders en Hans Hertgers om remise te behalen. Bij Hans was de stelling volkomen in evenwicht. Beiden nog twee torens en vijf pionnen. Uitstekend gedaan van Hans.
Jack Linders veroverde zowaar de dame van Roeland tegenover het verlies van een toren. In het eindspel had Roeland twee pionnen meer en een toren. Jack dus een dame en twee pionnen minder. Roeland zette een ijzeren stelling op en Jack zag geen kans om een doorbraak te forceren. Geweldig gedaan dus van hem.

Van alle spelers hield Karin het het langst vol. Zij had in het eindspel een pion minder en Roeland forceerde een wedstrijdje wie het eerst een pion kon promoveren. Dat werd hij dus, maar desondanks hulde aan Karin.

Na afloop vond iedereen dat het een geslaagde middag was, die zeker weer voor herhaling vatbaar is.

Rest mij nog mee te delen dat er op woensdag 19 april 2023 zich weer een dergelijke mogelijkheid aandient. Ditmaal bij Schaakstad Apeldoorn zelf.
Internationaal meester Thomas Beerdsen is dan degene die verslagen moet worden.

➔ Meer informatie en aanmelden via de site van Schaakstad Apeldoorn


➔ Meer foto's van de simultaan in 't Vogelnest




Geen opmerkingen:

Een reactie posten