maandag 25 september 2023

Knappe remise van Han van Doornen

Jack Linders deed tevergeefs een aanval op de koppositie. Michel Westhoff wist fier overeind te blijven. Michel won in de loop van de partij 3 pionnen en dat werd de sleutel tot de overwinning.
In de langste partij van de dag tussen Kees Henstra en Kees Pieterse was het hetzelfde laken en pak. "Witte" Kees veroverde een pion in het middenspel en in de eindfase nog 1. Dat was voldoende om de partij in een overwinning om te zetten.
Aad de Bruijn en Peter Grasman maakten het elkaar heel moeilijk. Aad wist een pion te bemachtigen, maar Peter kon een tijd later hetzelfde doen. Daarna besloten ze om het punt broederlijk te delen.
Han van Doornen moest tegen R. Izaks (sorry, nog geen voornaam bij mij bekend). Wordt volgende week rechtgezet. Han had in de eindfase een pion minder, maar verdedigde zich bekwaam. Ook hier werd het punt gedeeld.
Bert Baas moest hard werken tegen Peter Aartsen. Laatstgenoemde hield lang stand, maar toen vond Bert de weg naar de overwinning. Het duurde nog even, maar daarna werd het pleit beslecht in het voordeel van Bert.
De andere Bert (Ekkelboom) trad aan tegen Ingrid Klinkhamer. Ingrid verdedigde zich met verve, maar verloor toch een pion. Daarna drukte Bert door en kwam Ingrid in een wankele positie. Zij zuchtte enige keren en kwam tot de conclusie dat er niets meer te halen viel.
Theo Meulmeester won in een leuke partij van Dick Langedijk. Geen schande voor Dick, want Theo is altijd een gevaarlijke outsider voor de bovenste regionen.
Frank Klinkenberg wist een loper te veroveren tegen Michel Breij. Dit bleek in de loop van de partij de sleutel om de partij in een mooie overwinning om te zetten.
Jan Spijkerbosch speelde een prima partij tegen Karin Pruijssers. Hij kwam in het middenspel zelfs een kwaliteit voor, maar Karin wist zich terug te knokken en kwam weer langszij. In het eindspel kwam er zoveel druk op de verdediging van Jan te staan, dat hij niet anders kon de capituleren.
Leo Oostendorp trad aan tegen Cees Sep. Volgens kenners een uitmuntende schaker, die voor het eerst bij ons meedeed. De kenners hebben gelijk, want Cees wist direct het volle punt te pakken. Leo verdedigde zich heel bekwaam, maar met een mooi torenoffer wist Cees in de "grande finale" het volle punt binnen te halen.
André Langeslag hield tot het middenspel gelijke tred met Henk Noort, maar verloor daarna een loper. Henk buitte dit voordeel goed uit en trok de partij naar zich toe. André kon alleen nog verdedigen en zelfs dat hielp niet meer in het eindspel.
Johan Krebs gaat steeds beter spelen. Ook tegen Theo van der Bijl deed hij het goed. Jammer voor hem is de eindfase nog steeds heel moeilijk. Theo veroverde 2 pionnen en daarna stortte de verdediging van Johan in elkaar.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten