maandag 2 oktober 2023

Knappe overwinning van Ed van der Meulen

In de langste partij van de dag won Henk Noort van Michel Breij. Maar het kostte, ondanks dat Henk meer stukken had, moeite voor hem om de partij af te maken. Henk worstelde om de genadeklap uit te delen. Na veel moeite wist hij het pleit te beslechten.
Ap Ketting kwam prima uit de startblokken tegen Dick Langedijk en wist een kwaliteit te veroveren. In het begin van het eindspel had Dick een stuk terug kunnen veroveren, maar zag dit over het hoofd. In plaats daarvan kon Ap nog een loper bemachtigen en daarmee was de partij over en uit. Dick gaf zich gewonnen.
Aad de Bruijn en Bert Ekkelboom streden beiden ten volle voor de overwinning, maar gelet op de gedegen verdediging van beiden zagen ze in dat er niet meer dan remise in zat.
Hetzelfde gold voor Peter Grasman en Jan Kranenbarg. Jan had een pion meer in het eindspel, dus heel misschien had er nog iets in het vat gezeten. Maar het punt werd gedeeld.
Ingrid Klinkhamer kwam 2 pionnen voor tegen Frank Klinkenberg. Toen sloeg de twijfel bij haar toe. De nauwkeurigheid verdween in haar spel en Frank kon de rollen geheel omdraaien en zelfs de overwinning pakken. Dit had voor Ingrid niet nodig geweest. Jammer voor haar.
Peter Aartsen hield lang gelijke tred tegen Cees Sep, maar opnieuw bleek Cees een meester in het eindspel. Hij kwam een paard met pionnen voor tegen Peter alleen pionnen. Peter zag in dat er niets meer te halen viel en gaf op.
Theo Meulmeester had ook een geduchte tegenstander in de vorm van Kees Henstra. Lang hield Theo gelijke tred, maar toen viel onder grote druk zijn dame. Daarmee was het over en uit.
Kees Pieterse en Han van Doornen kwamen ook tot remise in een volkomen gelijke stelling. Kees viel meer aan, maar Han verdedigde zich heel bekwaam. Na anderhalf uur spelen, schudden ze elkaar de hand en deelden het punt.
Bert Baas mocht zijn handen dichtknijpen tegen Michel Westhoff dat hij er een remise uitsleepte. Michel was vandaag de bovenliggende partij, maar zag een winst voor een pion over het hoofd. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken, werd het punt alsnog gedeeld.
Han Kip won van Jack Linders na een heel spannende partij. Die werd dus in het voordeel van Han beslecht, na een vork op de koning en loper van Jack. De loper viel en daarmee ook de winst. Jack gaf op.
Maarten ter Bals moest er hard voor werken tegen André Langeslag, maar wist het volle punt te scoren. Maarten veroverde kwaliteit, maar het was nog zwoegen voordat de zege binnen was.
Ed van der Meulen won knap van Jan Spijkerbosch. Toch zeker niet de eerste de beste. Ed had vanaf het begin het initiatief en drukte Jan zo ver in de verdediging, dat deze geen kant meer uit kon. Ed maakte het vervolgens bekwaam af.
Rob Izaks speelde tegen Dorinde Bierma. Rob ging volop in de aanval en Dorinde moest zich beperken tot verdedigen. Na een frontale aanval op de verdediging van Dorinde kon zij niet anders doen dan capituleren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten