maandag 6 november 2023

Leuke partijen in de strijd om de Ap Ketting-bokaal

Het was weer een leuke middag, met veel plezier voor iedereen.
Jack Linders begon zijn partij tegen Michel Westhoff goed. Hij veroverde een toren tegenover het verlies van zijn paard. Maar Michel wist goed terug te komen en kreeg de overhand.  In het eindspel had Michel 3 pionnen meer en toen Jack ook nog een kwaliteit moest inleveren was het gebeurd.
Theo van der Bijl had een mindere dag. Niets ging goed en Aad de Bruijn wist daar wel raad mee. Hij bouwde gestaag aan de overwinning die hem niet ontlopen kon.
Ap Ketting en Michel Breij konden geen bres in elkaars verdediging slaan en deelden het punt. In de barrage was Ap te sterk voor Michel en gaat dus door naar de volgende ronde.
Rutger Zwart moest heel lang geduldig blijven tegen een goed spelende Peter Aartsen. De partij duurde heel lang, maar zoals zo vaak wist Rutger in de eindfase toch de betere stelling op het bord te krijgen. Toen er ook nog een pion promoveerde was het uit met de pret voor Peter.
Simon Zwart speelde tegen Karin Pruijssers. Simon zag de dreiging van een schaakmat niet en Karin profiteerde daar ten volle van.
Bert Baas en Cees Sep waren aan elkaar gewaagd. Het werd een lange partij, waarbij geen van beiden voordeel wist te behalen. Remise derhalve. In de barrage won Bert en gaat dus door naar de volgende ronde.
Ook Kees Pieterse en Theo Meulmeester konden geen deuk in de verdediging van de ander slaan. Theo had weliswaar twee rijen met dubbel-pionnen, maar Kees kon het verschil niet maken. Remise. In de barrage maakte Kees een blunder en gaf zomaar een toren weg. Over en uit en Theo de vrolijke winnaar.
Peter Grasman speelde tegen Rob Izaks en hield daar geen prettige herinnering aan over. Hij nam de verkeerde afslag en verloor zwaar in kwaliteit. Dit ziende besloot hij de partij op te geven, want zelfkwelling doet hij niet aan.
Ed Blankestijn en Leo Oostendorp maakten er ook een heel lange partij van. In het middenspel verloor Leo een pion, maar wist in de eindfase weer langszij te komen. Ondanks dat werd Ed toch de uiteindelijke winnaar.
Johan Krebs had een minder goede dag. Met zijn gedachten ergens anders presteerde hij minder en AndrĂ© Langeslag had een betrekkelijk gemakkelijke middag.  Hij kon naar hartenlust aanvallen en wist al redelijk snel een schaakmat te bewerkstelligen.
Dorinde Bierma speelde tegen Henk Noort. Tot het middenspel leek er niets aan de hand, maar toen vergaloppeerde Dorinde zich. Ze verloor een toren en kreeg er niets voor terug. Ze speelde nog verbeten door, maar moest in de slotfase Henk toch als meerdere erkennen.
Kees Henstra en Han Kip vochten een mooi duel uit. Ook deze partij nam veel tijd in beslag, maar kreeg geen winnaar. In een gelijke stelling werd tot verdeling van het punt besloten. In de barrage was Kees de bovenliggende partij in het eindspel en plaatste zich hiermee in de volgende ronde.
Dick Langedijk speelde een prima partij tegen Jan Kranenbarg. In het eindspel zag Dick echter een aanval op zijn toren over het hoofd. De toren viel en daarmee werd Jan de bovenliggende partij. Hij ging volop in de aanval en Dick kwam zodanig in de penarie dat hij inzag dat het beter was om op te geven.
Maarten ter Bals speelde tegen Daan Weenk. Daan kon tot het middenspel redelijk goed meekomen, maar daarna wist Maarten door te drukken. Daan probeerde de schade zoveel mogelijk te beperken, maar kon de gaten op een gegeven moment niet meer dichten. Winst dus voor Maarten.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten