maandag 30 oktober 2023

Knappe overwinning van Michel Westhoff

Michel Westhoff blijft de imposante leider na in een heel mooie partij Kees Henstra te hebben verslagen.  In een prachtig eindspel kwam de witte loper als een duveltje uit een doosje van de achterlijn om een puike schaakmat neer te leggen. Heel knap en terecht een tevreden Michel.
Rutger Zwart en Han Kip slagen er blijkbaar niet in van elkaar te winnen, want ook deze keer (voor zover ik weet de derde keer) werd het remise. Blijkbaar zijn de heren aan elkaar gewaagd.
Cees Sep bond Jack Linders aan zijn zegekar. Lang ging het gelijk op, maar toen kwam vanuit het niets een vork op de dame/koning van Jack. En dan weet je het wel. Einde oefening voor Jack.
Ook Theo Meulmeester onderging dit lot.  Een idem dito vork tegen Bert Baas. Theo zat al in de verdediging en kon alleen nog het moede hoofd buigen.
André Langeslag speelde een prima partij tegen de teruggekeerde Ed Blankestijn, maar kon uiteindelijk niet tegen het geweld van Ed op. Geen schande, want Ed is een sterke speler. 
Simon Zwart had veel moeite met Dick Langedijk die eveneens heel goed voor de dag kwam. Bijna had er nog een verrassing ingezeten, toen Simon een toren kwijtraakte, maar hij herstelde zich en trok de overwinning naar zich toe.
Maarten ter Bals was de offensieve partij tegen Han van Doornen en dat betaalde zich uit. Maarten zette zoveel druk op de verdediging van Han, dat de gaten erin vielen en hij noodgedwongen moest opgeven.
Kees Pieterse gooide alles op een directe aanval op de koning van Peter Grasman. De druk was heel groot voor Peter, maar hij wist iedere aanval te onderscheppen. In de loop van de strijd keerde hij de rollen om en verloor Kees een paard tegen 2 pionnen. Dit brak hem op in het eindspel. Door afruil behield Peter een loper met een paar pionnen en Kees alleen pionnen. Het duurde even, maar uiteindelijk gooide Kees de handdoek in de ring.
Dorinde Bierma speelde verdienstelijk tegen Leo Oostendorp, maar kon niet voorkomen dat Leo de bovenliggende partij was. Leo veroverde een loper en in de loop van het spel nog meer kwaliteit. In het eindspel was het daarna vlot gebeurd en moest Dorinde haar meerdere erkennen in de stukken van Leo.
Karin Pruijssers verloor van Rob Izaks. Tot het middenspel leek er niets aan de hand, maar Karin verslikte zich in een zet en verloor een toren. Vrij spoedig daarna zag ze het nutteloze van voortzetting van de partij in en gaf op.
Ap Ketting en Henk Noort speelden een redelijk vlotte partij zonder risico aan beide kanten. En dan is de uitslag redelijk vlot te voorspellen; remise, waarmee beiden meer dan tevreden waren.
Volgende week is de eerste ronde om de strijd voor de Ap Ketting-bokaal. Het zou heel fijn zijn als iedereen aanwezig is, zodat een vlotte afhandeling van de eerste ronde gegarandeerd is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten