maandag 11 december 2023

Verrassende uitkomst van de partij tussen Ed Blankestijn en Peter Aartsen

Marco Verdonk was weer terug na enige maanden en dat heeft hij geweten. Hij had in Ingrid Klinkhamer een formidabele tegenstander, die eigenlijk minimaal remise verdiende. Maar in het eindspel slopen er toch enige kleine foutjes in en was Marco de bovenliggende partij met winst. Hulde aan Ingrid die een heel goede partij speelde en Marco tot het uiterste dwong.
Michel Westhoff kwam tegen Frank Klinkenberg niet in de problemen. Hij veroverde al redelijk snel een loper en een pion en Frank kwam daardoor niet aan aanvallen toe. Langzaam maar zeker draaide Michel hem de duimschroeven aan en Frank kon niet anders dan capituleren.
Daan Weenk speelde heel verdienstelijk tegen André Langeslag en hield tot ver en in het middenspel goed stand. In het eindspel echter brokkelde de defensiemuur af en drong André steeds verder de vesting binnen, onderwijl links en rechts stukken oprapend. Er was geen houden meer aan en het volle punt ging naar André.
Henk Noort en Kees Pieterse waren volkomen aan elkaar gewaagd. In het middenspel slaagde Henk er in een pion te winnen, maar door de stelling  op het bord viel ervoor beiden niets meer te halen. Remise derhalve.
Jan Kranenbarg en Rob Izaks hadden een boeiende partij, waarbij Jan heel lang in evenwicht met Rob bleef. Helaas voor hem vergaloppeerde hij zich in het eindspel en verloor een toren. Daarna was het over en uit met de pret en verzilverde Rob het punt.
Jack Linders wist in een leuke partij Aad de Bruijn te verslaan. Jack was vanaf het begin in de aanval en ook de bovenliggende partij. Toen Aad een loper verloor, was er geen houden meer aan. Hij stribbelde nog tegen, maar Jack kende geen pardon. De situatie werd hopeloos voor Aad en hij gaf op.
Dick Langedijk hield lang gelijke tred met Dorinde Bierma, maar kon toch niet verhinderen dat Dorinde langzaam maar zeker de bovenliggende partij werd. Het duurde een hele tijd, maar toen braken de dijken bij Dick en kon Dorinde het volle punt verzilveren.
Theo Meulmeester en Han van Doornen maakten het elkaar ook lastig. Han kwam echter niet goed uit de startblokken en liep averij op. Dat achtervolgde hem de hele wedstrijd. In het eindspel kwam Theo met een prachtige combinatie van toren en paard, waarbij Han een toren verloor.  Hij gaf daarna terecht op.
Ed Blankestijn en Peter Aartsen maakten er een waar spektakel van. Ed had een betere stelling en kwaliteitswinst. Een toren tegenover Peter een paard. Maar de factor tijd speelde hem parten. Die verstreek en Ed kon net geen schaakmat geven toen de vlag viel. Een domper voor hem en feestvreugde bij Peter.
Michel Breij speelde het vuur uit de sloffen tegen Kees Henstra, maar dat mocht niet baten. Kees veroverde een loper en een pion en dan weet je het wel. Het duurde even, maar Michel kon niet anders dan de strijd staken.
Theo van der Bijl en Leo Oostendorp rookten ook de vredespijp, maar pas na een lange en uitputtende slag.  In een stelling waarbij voor beiden niets te halen viel zonder grote risico's te nemen, verdeelden ze het punt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten