maandag 12 oktober 2015

Langzaam

Langzaam maar zeker komen de schakers qua kracht wat meer bij elkaar te liggen. Dat is fijn, want partijen met enorm krachtverschil zijn zowel voor de sterke als voor de wat zwakkere schaker niet leuk. Vanmiddag waren er toch nog wel van die partijen waarbij het krachtsverschil groot was, maar geloof me, dat zal steeds minder worden.
Vooral aan de top zijn de krachten al gelijkwaardig, wat onder andere te merken is aan de remises bovenin. Wel leuk dat een B-speler nog steeds op één staat, maar het zal nog heel moeilijk worden voor Peter Grasman om daar te blijven.
Langzaam maar zeker zijn ook alle spelers weer aan het terugkomen, Leo Oostendorp heeft het toch duidelijk warme Frankrijk verlaten en speelde vanmiddag tegen Jan Pakkert die kansloos ten onder ging. De enige die we nog missen is Cor Langedijk, die gaat bellen wanneer hij weer komt. Als het zover is raak ik ook de beker weer kwijt die nog steeds op hem staat te wachten.
Johan Korthout moest een paar keer afbellen, maar was weer present en won van Chiel Crielaart. Bij Johan stond nog geen groepsletter maar dat is een B geworden.
Verder was er een geweldige partij tussen Simon Zwart en Theo Meulmeester. Theo stond materiaal voor en dreigde met mat in één. Maar Simon was aan de beurt en maakte het Theo met vele schaakjes zo moeilijk, dat Theo zijn dame kwijtraakte en uiteindelijk verloor.

Ap

Geen opmerkingen:

Een reactie posten