maandag 13 februari 2017

Pruijssers-hegemonie?

Karin Pruijssers breidde haar voorsprong in het klassement uit door knap van Leo Oostendorp te winnen. Het was voor Leo pas de tweede nederlaag. Karin dendert als een sneltrein voort! Michel Westhoff en Peter Grasman hielden elkaar in evenwicht in een snelle partij. Meer zat er blijkbaar niet in. Jan Bontje speelde tegen Dick Langedijk en hield het kruit niet droog. Dick sloopte de vesting van Jan en ramde door de hoofdpoort naar binnen met als gevolg een klinkende zege. Ed van der Meulen trok eveneens de zege naar zich toe; Chiel Crielaard hield lang stand maar moest toch het onderspit delven.

Henk Pruijssers blijft maar winnen. Deze keer was Bert Ekkelboom het slachtoffer. Bert verzette zich dapper, maar kon tegen zoveel geweld niet op. Nog steeds is Henk ongeslagen! Simon Zwart kruipt weer naar de top. Ditmaal bond hij Jan Kranenbarg aan zijn zegekar. Stiekem hoopt Simon natuurlijk toch op een top-drie plaats, maar dat zal knokken worden. Ap Ketting verloor van Rik Blessinga. Naar alle waarschijnlijkheid is dat pas de eerste keer, maar is dus mogelijk. Martien Birkenhäger zette vanaf zet 1 Hans van Os onder druk. Dit resulteerde in een gegeven moment op een pluspion, waarna het bolwerk van Hans langzaam maar zeker gesloopt werd. Martien won de partij en klimt daardoor weer naar boven. Bas de Roos won van Jan Pakkert in een leuke partij. Jan bood veel weerstand maar kon Bas toch niet van de zege afhouden. Kees Pieterse stond in het eindspel tegen Ad Langedijk op winst, maar zag de beslissende zet om het paard van de tegenstander te pakken en daarmee de partij over het hoofd. Tot overmaat van ramp wist hetzelfde paar een aantal zetten later door een vork een loper te veroveren en daarmee ook de partij.

Na enige winstpartijen achter elkaar vond Dick van der Linde vanmiddag zijn Waterloo in de vorm van Kees van der Wielen. Net zoals Napoleon ging Dick kopje onder. Theo Meulmeester wist na enige teleurstellende weken zichzelf te herpakken, waarvan Maarten ter Bals het niet gewillige slachtoffer werd.  Harry Tigchelaar stond in het middenspel tegen Peter Aartsen helemaal niet goed. Dacht ook dat het niet meer goed zou komen, maar wist op wonderbaarlijke wijze toch de zege naar zich toe te trekken. Een gemiste kans voor Peter.

CP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten