maandag 27 februari 2017

Aanval op koppositie afgeslagen

Rik Blessinga kende geen medelijden met Peter Aartsen en maakte in een snelle partij gehakt van Peter. Rik won in het begin al een stuk en enige pionnen en in het eindspel gaf Peter ook nog eens zijn dame weg. Voltooid verleden tijd voor hem. Dick van der Linde en Bas de Roos gaven elkaar geen duimbreed toe en konden uiteindelijk maar tot één conclusie komen: remise. Hetzelfde gold voor Ap Ketting en Theo Meulmeester. Al vrij snel kregen beiden in de gaten dat er niet meer in zat. Henk Noort en Dick Langedijk (het wordt eentonig) kwamen eveneens remise overeen. Hetzelfde gebeurde bij Simon Zwart en Hans Hertgers, al barstte daar de strijd wel los. Maar van een overwicht was geen sprake, dus ook hier remise. Hans van Os speelde knap remise tegen Maarten ter Bals. Maarten is zijn riante positie een beetje kwijtgeraakt na een paar mindere partijen.


Gelukkig waren er ook nog partijen die wel werden gewonnen/verloren. Karin Pruijssers stond in het middenspel tegen Michel Westhoff en pion achter, maar wist toch met secuur spel de eindzege binnen te slepen en aldus haar koppositie te handhaven. Knap gedaan, aangezien Michel de laatste weken toonde in vorm te zijn. Harry Tigchelaar is aan een indrukwekkende comeback bezig. Nu bond hij Bert Ekkelboom aan de zegekar. Gezien het vertoonde spel is Harry zeker nog een gevaarlijke outsider voor de top drie.

Chiel Crielaard stond in het begin beter tegen Jan Bontje, maar enige slechte zetten deden de partij volledig kantelen. Jan maakte hiervan dankbaar gebruik en behaalde zijn tweede zege.

Martien Birkenhäger veroverde een pion op Kees van der Wielen en bezat een sterk aanvallend paard. Het overwicht drukte hij vervolgens in een zege uit. Henk Pruijssers blijft maar ongeslagen. Peter Grasman was de tegenstander. Peter liep tegen een "vork" aan en dus een stuk minder. Tegen Henk ben je dan verder kansloos. Dit betekent dat volgende week als er niets tussenkomt vader en dochter tegen elkaar moeten spelen! Han van Doornen speelde vorige week al een prima partij ondanks verlies en trok die vorm door tegen Jan Kranenbarg. Ondanks goed tegenspel van Jan wist Han langzaam maar zeker de druk op te voeren, totdat er geen houden meer aan was. Han is hiermee de top tien weer binnengedrongen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten