maandag 10 april 2017

Opvallend veel winst voor de "zwartspelers"

Hans van Os speelde met wit tegen Henk Noort. Hans kwam goed uit de startblokken en zette Henk al vrij snel onder druk. In het middenspel veroverde Hans twee stukken, waarna het slechts een kwestie van tijd was voordat de koning van Henk ter aarde stortte. Kees van der Wielen herstelde zich van vorige week door overtuigend te winnen van Dick Langedijk. Dick verloor zijn koningin waarna er geen houden meer aan was voor hem.


Peter Aartsen won van Jan Bontje in een uiterst kort durende partij. Slechts zeven zetten waren er nodig voor Peter om de winst binnen te halen. Bas de Roos en Maarten ter Bals hielden elkaar goed in evenwicht. Remise daarom. Hetzelfde geldt voor de partijen tussen Jan Kranenbard en Martien Birkenhäger en de partij tussen Kees Pieterse en Ap Ketting. Ondanks het proberen van beide kanten in de drie genoemde partijen bleek er voor niemand een bres te slaan in andermans verdediging. Drie remises waren het resultaat. Simon Zwart moest er heel wat voor doen om te winnen van Ed van der Meulen, maar slaagde hier uiteindelijk toch in. Maar de tegenstand was groter dan voorzien. 

Theo Meulmeester delfde het onderspit tegen Cor Langedijk. Lang ging het goed voor Theo, maar een vork bracht hem in grote problemen. De gekozen oplossing was niet de beste en vanaf dat moment speelde hij eigenlijk een verloren wedstrijd. Leo Oostendorp won van Peter Grasman. Volgens Peter maakte hij een grove blunder en verloor daarmee uiteraard de partij. Michel Westhoff speelde tegen Bert Ekkelboom en had weer eens zijn befaamde dag. In negatieve zin deze keer, want niets ging er goed. Er is dit jaar geen regelmaat in zijn spel en Bert maakte daar vanmiddag goed gebruik van. Al met al was het een partij die vrij snel was afgelopen. Hans Hertgers en Harry Tigchelaar vochten een verbeten strijd uit. Hans had een pion meer, maar kwam in grote tijdnood. Zo erg zelfs, dat hij door de vlag ging. Dit terwijl Harry nog meer dan een uur op de klok had. Harry heeft zich inmiddels op de 2e plaats genesteld. Een prima prestatie.

Karin tot slot had een val gezet voor Han van Doornen, die er ook in trapte. Daarmee was het pleit beslecht en blijft zij onbetwist de koploper. Het moet raar lopen wil zij geen kampioen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten