maandag 24 april 2017

Eerste remisepartij voor Henk Pruijssers

Er waren weer een aantal heel mooie partijen vanmiddag. Karin Pruijssers moest alle zeilen bijzetten om Leo Oostendorp te kunnen verslaan. Vooral in de opening had Karin het moeilijk. Uiteindelijk wist ze zoals bijna altijd toch weer te zegevieren. Leo kan desondanks terugkijken op een prima partij. Han van Doornen had veel tijd nodig om Bas de Roos te verslaan. Bas weerde zich kranig, maar moest met een pion minder in het eindspel toch het hoofd buigen. Henk Noort won van Jan Pakkert, maar had toch moeite om het juiste ritme te vinden. Hij zit duidelijk in een mindere periode. Jan Bontje redde het niet tegen Ed van der Meulen. Ed had een mooie positionele uitgangspositie om de winst te pakken en deed dat dan ook.


Kees van der Wielen wist Dick van der Linde te verslaan. Langzaam maar zeker verkreeg Kees overwicht op het bord en liet dat niet meer los. Dick verdedigde zich bekwaam, maar kon het tij niet keren. Bert Ekkelboom had nog maar twee minuten op de klok tegen Cor Langedijk, maar werd toch winnaar. Cor maakte in het middenspel een cruciale fout en Bert buitte dat uit. Er was voor Cor geen houden meer aan. Martien Birkenhäger speelde fraai remise tegen Hans Hertgers. Een resultaat waar vooral Martien met tevredenheid op kan terugkijken. Hij speelt heel solide op dit moment en weet van hoger geplaatste spelers punten af te snoepen.

Maarten ter Bals liep in een gemeen valletje van Peter Aartsen. Peter bood een pion aan, die Maarten niet nam. Maarten verzette echter zijn paard, waardoor Peter vrij baan kreeg voor een schaakmat in enkele zetten. Peter Grasman stond in een mindere positie tegen Michel Westhoff. Michel dacht echter te aanvallend en liet een gat vallen in de defensie. Prompt strafte Peter dat af en trok hiermee de zege naar zich toe. Harrie Tigchelaar is de eerste speler dit seizoen die een half puntje afsnoept van Henk Pruijssers. In een prachtige partij kwam Harry na een iets mindere stand in het begin goed terug en de remise was volkomen verdiend.

Theo Meulmeester was oppermachtig in het eindspel tegen Kees Pieterse en stond volslagen gewonnen. In een Houdini-achtige act wist Kees er echter remise uit te slepen door middel van pat. Beiden hebben er maar om gelachen, want het was natuurlijk niet verdiend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten