maandag 19 maart 2018

Langs berg en dal

Bert Ekkelboom kende geen enkele compassie met Peter Aartsen. Hij overrompelde hem vrij snel, had binnen een uur twee stukken meer en Peter een illusie minder. Karin Pruijssers en Peter Grasman maakten er een monsterpartij van. De strijd ging vrijwel gelijk op, maar in het eindspel had Karin een pion meer. Met nog slechts enkele minuten op de klok maakte Peter een fout en verloor een pion. Hij gaf op omdat hij inzag dat binnen enkele zetten mat zou volgen door Karin. Beslist een mooie partij.

Martien Birkenhäger veroverde tegen Chiel Crielaard stapsgewijs pionnen. Op het laatst had hij er vier meer en kon de winst hem niet meer ontlopen. Maarten ter Bals en Arnout Groen hadden een snelle remise. Hans Hertgers speelde tegen Jan Kranenbarg. Jan kwam prima uit de startblokken maar maakte in het middenspel niet de juiste keuze. Hans ging over tot een offensief waarbij een hij een stuk veroverde. Even later viel een tweede stuk en Jan gaf op. Han van Doornen sneed met een mooie vleugelaanval de verdediging van Henk Noort open. Henk maakte bovendien niet de beste keuze voor een tegenzet en de winst was voor Han.

Michel Westhoff ging langs bergen, dalen, ravijnen en wat er nog meer in een gebergte is, maar won toch tegen Simon Zwart. Simon kwam een pion voor, toen weer een stuk achter waarna Michel een cruciale misser beging. Door met een pion te slaan kwam zijn achterlijn helemaal bloot te liggen. Simon kon zo twee torens veroveren en naar het leek daarmee de winst. Michel ontsnapte op wonderbaarlijke wijze, mede (eerlijk is eerlijk) door met veel passie terug te vechten. Hij had hierbij het geluk dat Simons stukken grotendeels vaststonden op zijn eigen achterlijn. Met een mooie combinatie wist Michel de winst alsnog te behalen. Kees van der Wielen speelde ook een heel lange partij tegen Theo Meulmeester. Theo dacht een pion te winnen maar verloor hiermee een loper. Kees had veel meer tijd op de klok dan Theo en bovendien een stuk meer. Tegen alle verhoudingen in ontglipte hem de zege; erger nog, hij verloor de partij doordat zijn koningin viel. Theo kwam vandaag goed weg. Gerard Koops speelde agressief tegen Dick Langedijk en veroverde al vrij snel een stuk. Dick vocht voor wat hij waard was, maar dit bleek niet voldoende.

Ap Ketting speelde geweldig tegen Pieter Leopold. Heel lang ging de strijd volkomen gelijk op, maar in de laatste fase had Pieter een pion meer en bovendien een betere stelling. Die pion bleek beslissend te zijn in de wedstrijd. Ap kon zijn koning niet tijdig naar de bedreigde hoek dirigeren en Pieter haalde met zijn pion een dame. Hierna gaf Ap op.

De bekers voor de Ap Ketting-bokaal zijn vanmiddag uitgereikt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten