maandag 12 maart 2018

Pieter Leopold brengt lijstaanvoerder ten val

De partij van de dag was die tussen Michel Westhoff en Pieter Leopold. Michel begon voortvarend en had tot het middenspel het initiatief. Pieter doorzag de situatie echter en kwam langzaam maar zeker onder de dreiging uit en toog zelf ten aanval. Michel maakte een fout en dat kostte hem gelijk de partij. Met name de pion op de linkervleugel van Pieter was dodelijk.

Harrie Tigchelaar speelde tegen Ap Ketting, kwam een kwaliteit voor te staan, maar onder dreiging van mat door Ap ging de kwaliteit weer verloren. In het eindspel had Ap zelfs twee pionnen meer, maar besloot toch tot remise. Een knappe prestatie van Ap. Bert Ekkelboom handhaafde zijn tweede plaats met een mooie overwinning op Jack Linders. Bert speelt een puik seizoen! Karin Pruijssers gaf Peter Aartsen geen enkele kans. Peter vocht voor wat hij waard was, maar tegen zoveel geweld was hij niet opgewassen.

Jan Pakkert speelde een leuke partij tegen Martien Birkenhäger, maar kon niet voorkomen dat Martien het betere van het spel had en dit omzette in een overwinning. Arnout Groen speelde heel degelijk tegen Hans Molenveld en draaide Hans zodanig de duimschroeven aan dat er geen houden aan was. Een mooie overwinning van Arnout, die goed meedraait. Gerard Koops maakte een zware fout tegen Kees van der Wielen, die de kans met beide handen aangreep. Een snelle partij. Evenals die tussen Dick Langedijk en Hans van Os. Hans verloor zijn koningin en speelde daarmee een verloren wedstrijd. Hij hield nog even stand, maar zag vrij snel het hopeloze hiervan in.

Maarten ter Bals won een kwaliteit tegen Henk Noort en daarmee de wedstrijd. Henk spartelde nog wel tegen, maar kon de nederlaag niet voorkomen. Kees Pieterse en Ed van der Meulen hielden elkaar in een ijzeren houdgreep. Na een moeizame lange partij kwam een logische remise op het papier. Han van Doornen beging een klassieke fout tegen Simon Zwart. Hij verloor naast een pion hierdoor ook een loper en daarmee de partij. Theo Meulmeester bood heftig weerstand tegen Henk Pruijssers, maar kon niet voorkomen dat Henk twee pionnen afsnoepte. Dat bleek uiteindelijk in het eindspel de doorslag te geven in het voordeel van Henk. Berry Bonestroo speelde tegen Chiel Crielaard. Heel lang ging de strijd gelijk op, maar in het eindspel gaf de jarenlange ervaring van Chiel tegen Berry, die nog maar pas speelt, de doorslag. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten