maandag 26 maart 2018

Koploper loopt verder uit

Leo Oostendorp was weer in ons midden. Het even weg zijn heeft hem klaarblijkelijk goed gedaan, want hij ging tegen Jan Pakkert gelijk met een overwinning huiswaarts. Dick Langedijk bond Berry Bonestroo aan de zegekar na een wel heel snelle partij. Chiel Crielaard redde het niet tegen Jan Spijkerbosch, die fris van de lever startte. Gerard Koops won opnieuw; ditmaal van Hans van Os in een leuke partij. Ed van der Meulen had een kwaliteit meer, had eigenlijk de partij in zijn voordeel moeten beslissen, maar verloor toch van Kees van de Wielen. Kees is inmiddels weer opgeklommen naar plaats 17.

Hans Molenveld en Peter Aartsen hielden elkaar lang in evenwicht, maar Peter bleek in het eindspel iets geslepener dan Hans. Hetzelfde gold voor de partij van Martien Birkenhäger tegen Theo Meulmeester. Het ging gelijk op, maar onder de druk van de tijd maakte Martien een foutje die hem de partij kostte. Ap Ketting en Simon Zwart gaven elkaar geen duimbreed toe. Als logisch gevolg werd de partij daardoor remise. Peter Grasman was deze middag een maatje te groot voor Han van Doornen. Dat overkomt iedereen wel eens en Han had dat dus deze middag. Arnout Groen speelde een prima partij tegen Jack Linders en kan met opgeheven hoofd hierop terugzien. Desondanks wist Jack de zege binnen te halen, maar een "makkie" was het zeker niet.

Karin Pruijssers stond beter tegen Pieter Leopold, maar in de eindfase ging het alsnog mis. Een mindere zet betekende het begin van het einde. Pieter won uiteindelijk en bezet inmiddels de derde plaats. Bert Ekkelboom en Hans Hertgers streden op het scherp van de snede. Beiden waren onverzettelijk en hielden de loopgraven gesloten. Er was geen doorkomen aan. Remise daarom.

Michel Westhoff consolideerde zijn koppositie met een mooie overwinning op Harry Tigchelaar, toch niet de eerste de beste. Maar Michel had zoveel druk op de stelling van Harry, dat deze niet meer te houden was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten