maandag 5 maart 2018

Michel Westhoff winnaar van de Ap Ketting-bokaal

De strijd om de Ap Ketting-bokaal is gestreden. De winnaar is Michel Westhoff, die Ap Ketting na een barrage versloeg. De eerste partij werd knap op remise gehouden door Ap. In de tweede partij die maar met een kwartier tijd per speler moest worden gespeeld, ging Ap met ere ten onder. Bert Ekkelboom en Pieter Leopold vochten een verbeten strijd uit. Bert had lange tijd een pion meer, maar raakte die in het eindspel weer kwijt. Bovendien kwam hij in tijdnood. Uiteindelijk werden de punten broederlijk gedeeld.

Henk Noort en Hans Molenveld kwamen niet verder dan een remise. Ook Kees Pieterse en Han van Doornen kwamen tot die beslissing. Kees had een pion meer, maar kon daar niets mee zonder groot gevaar voor zichzelf te lopen. Berry Bonestroo had het betere van het spel tegen Jan Pakkert, had ook duidelijk kwaliteit meer maar gedroeg zich als een echte gentleman. Hij bood remise aan dat Jan met beide handen aanpakte. Martien BirkenhĂ€ger stond een pion voor tegen Kees van de Wielen, maar verloor ineens de greep op het spel. Kees maakte hier dankbaar gebruik van en wist de winst in de wacht te slepen. 

Dick Langedijk kwam vroeg op voorsprong tegen Chiel Crielaard, maar moest nog lang doorgaan alvorens zeker te zijn van de overwinning. Chiel maakt het ondanks een achterstand iedere tegenstander nog lang moeilijk. Gerard Koops hield lang stand tegen Theo Meulmeester, maar kon toch niet voorkomen dat Theo steeds sterker werd en kwaliteit veroverde. Ten langen leste gaf Gerard op. Peter Aartsen kwam vrij snel in de wedstrijd een kwaliteit en een pion voor tegen Maarten ter Bals. Maarten speelde nog even door, maar zag in dat het hoe dan ook verloren was en gaf op.

Karin- en Henk Pruijssers deelden al vrij snel de punten en hebben nu de zekerheid elkaar dit seizoen niet meer op het bord tegen te komen. Jack Linders moest hard werken tegen Simon Zwart. Dit werd beloond met een zege, ondanks fel verzet van Simon. Peter Grasman en Hans Hertgers kwamen zoals zoveel partijen deze middag remise overeen. Harrie Tigchelaar en Arnout Groen vochten een leuk duel uit. Lang ging het gelijk op, maar in de loop van de strijd werd Harrie positioneel sterker. Arnout kwam onder zware druk te staan. In de mĂȘlee verloor hij een kwaliteit en kwam dit niet meer te boven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten