maandag 7 mei 2018

Nog drie kanshebbers voor de titel

In een zinderende wedstrijd wist Hans Hertgers van Michel Westhoff te winnen. Met een heel vervelende pionzet op een paard ontregelde Hans de stelling van Michel. In het vervolg kwam Hans pionnen voor. De wedstrijd bleef spannend, maar Michel zag na een dwingende afruilzet van torens door Hans het zinloze van een verder spelen in. Een knappe prestatie van Hans die daarmee de vijfde plaats inneemt op de ranglijst. Michel staat nu derde omdat hij gepasseerd is door Pieter Leopold, die in een gedegen partij tegen Simon Zwart gestaag pionnen snoepte. Simon zag het onheil naderen en gooide de handdoek in de ring.

Karin Pruijssers speelde een marathonpartij tegen Theo Meulmeester. Theo bood prima tegenstand maar kon niet voorkomen dat Karin twee pionnen veroverde. Vervolgens trok Karin deze lijn door en won de partij. Hans Molenveld speelde tegen Han van Doornen en kon niet voorkomen dat Han hem mat zette. Het was een mooie wedstrijd, waarin Han in de eindfase veel druk op de stelling van Hans uitoefende met mat als gevolg. Chiel Crielaard verloor in de openingsfase zijn koningin aan Jan Pakkert. In plaats van op te geven vocht hij zich met veel elan terug in de wedstrijd en wist zowaar nog te winnen. Henk Noort en Bas de Roos maakten er een spektakel van, waarbij dan weer Henk en dan weer Bas de bovenliggende partij was. Op het laatst kwam Henk in tijdnood en pakte Bas de volle winst. 

Harrie Tigchelaar kende geen medelijden met Kees Pieterse en maakte in stijl de partij uit. Verlies voor Kees daarom en Harrie staat weer op de achtste plaats. Berry Bonestroo speelde een dijk van een wedstrijd tegen Erwin Rouw en won verdiend, waarbij aangetekend moet worden dat Erwin al weer jaren niet of nauwelijks heeft gespeeld. Als Erwin weer het nodige ritme heeft opgedaan, zal hij voor veel tegenstanders een waardige partij zijn. Martien Birkenhäger en Frank Klinkenberg speelden een uiterst moeilijke partij in de positieve zin van het woord. Erg mooi om te zien en waarschijnlijk wel terecht dat er geen winnaar kwam. Peter Grasman behaalde een knappe overwinning op Jack Linders. Jack gaf een stuk weg in de beginfase en kwam die slag niet meer te boven. In de ranglijst passeert Peter hiermee Jack weer.

Gerard Koops stond in een betere stelling tegen Arnout Groen, maar wist dit niet uit te buiten. Sterker nog, na verloop van tijd kwamen er enige minder goede zetten van Gerard. Arnout profiteerde hier ten volle van en trok de partij naar zich toe, over en uit voor Gerard. Kees van de Wielen speelde een puike partij tegen Henk Pruijssers. Hij hield lang stand maar langzaam maar zeker kreeg Henk voordeel. Hier een pion, daar een pion. Kees zag in dat zijn stelling geen stand kon houden en gaf op. Met nog twee wedstrijden te gaan nadert de spanning voor de bovenste drie plaatsen het kookpunt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten