maandag 30 april 2018

De nieuwe leider is Bert Ekkelboom

Er stond vandaag veel op het spel voor de nummers 1 en 2. Een directe confrontatie met als inzet de eerste plaats. Koploper Michel Westhoff en runner up Bert Ekkelboom maakten er een spetterende partij van, waarbij Bert vanaf het begin de overhand had. Michel beoordeelde de vijfde zet verkeerd en rolde daarna van het ene probleem in het andere. Hij kon niet meer rokeren en zijn koning werd alle kanten opgejaagd. Uiteindelijk resulteerde dat in een mat. Hiermee is Bert gelijk de nieuwe koploper met nog drie rondes te gaan. Dat wordt nog een spannend einde, aangezien Pieter Leopold ook nog op het vinkentouw zit. Henk Pruijssers speelde een mooie partij tegen Pieter Leopold en stond kwalitatief zelfs iets beter toen hij plotsklaps zomaar een paard weggaf. Hierna gaf Henk onmiddellijk op.

Karin Pruijssers en Hans Hertgers hielden elkaar lang in evenwicht al was Karin duidelijk de aanvallende partij. Met een klassieke eindspeltruc wist Karin de overwinning binnen te slepen. Een mooie prestatie. Harrie Tigchelaar moest alle registers opentrekken om te winnen van Chiel Crielaard, die een geweldige partij speelde. In het eindspel lukte het Harrie uiteindelijk om Chiel alsnog kopje onder te laten gaan, maar het kostte de nodige moeite. Dick Langedijk speelde tegen Frank Klinkenberg en kon tegen zoveel aanvallend geweld niet op. Frank behaalde een duidelijke overwinning. Jan Kranenbarg en Bas de Roos speelden een heel leuke partij. Lang ging het gelijk op, maar in het eindspel wist Bas door te drukken en Jan in een onmogelijke positie te brengen. Een knappe prestatie van Bas. 

Ap Ketting en Arnout Groen speelden op het scherp van de snede met wisselende kansen. Optisch gezien stond Ap misschien beter, maar wel met risico's. De heren besloten tot remise en dat bleek na analyse ook wel terecht. Kees van de Wielen had een mindere dag tegen Jack Linders. Kees kwam zwak uit de opening en beging enige foutjes, die Jack resoluut afstrafte. Kees hield het nog lang vol, maar toen zijn dame van het bord verdween was het snel einde oefening. Martien Birkenhäger speelde tegen Martien ter Bals en stond na ruim een uur spelen twee pionnen voor. Maar naarmate de tijd vorderde werd de concentratie bij Martien minder en kon Maarten hiervan profiteren en alsnog de winst binnenhalen. 

Hans Molenveld en Simon Zwart maakten er een marathonpartij van. Simon stond iets beter, maar kon dat niet in een overwinning uitdrukken. Jan Spijkerbosch speelde tegen Han van Doornen. Han had een aantal pionnen meer, maar een paard minder. In de eindfase drukte Han ferm door en Jan kon zijn stelling niet meer houden. Henk Noort had in een lange partij tegen Ed van der Meulen twee stukken meer, tegenover vijf pionnen minder. De meerderheid in stukken bleek voldoende voor Henk om de winst te verzilveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten