maandag 17 september 2018

Rustige middag

Michel Westhoff en Frank Klinkenberg speelden een mooie partij, waarbij Michel een stuk wist te veroveren. In de loop van de partij werd de stelling voor Frank min of meer onhoudbaar. Dit overziende trok Frank zijn conclusie en gaf op. Gerard Koops en Bas de Roos speelden de partij binnen een uur uit. Bas verloor een stuk na een heel mooie zet van Gerard. Ook Bas kwam tot de conclusie dat verder doorspelen geen zin had en gaf op.

Martien Birkenhäger en Kees Pieterse speelden beiden een degelijke partij, wat tevens inhield dat ze elkaar geen duimbreed toegaven. In een strakke stelling werd besloten tot remise. Dick Langedijk kwam tegen Ed van der Meulen eerst een pion voor, maar verloor deze later weer en kwam zelfs een stuk achter. In het eindspel wist Ed de overwinning op te eisen. Aad de Bruijn behaalde zijn eerste overwinning tegen Berry Bonestroo. Alhoewel Berry goed partij gaf, wist hij de aanvalsgolven van Aad niet te pareren en moest het hoofd buigen.

Karin Pruijssers was weer terug en liet gelijk haar titelaspiraties blijken. Henk Jongejan kreeg geen kans zijn tweede overwinning te behalen. Karin was vlijmscherp in haar acties en behaalde een degelijke overwinning. Henk Pruijssers bleek te sterk voor Erwin Rouw. Ook Henk kwam een stuk voor en speelde daarna een gewonnen wedstrijd. Kees van de Wielen speelde tegen Ap Ketting. Ap veroverde een stuk en toen hij even later ook nog een toren kon slaan met zijn loper werd het duidelijk dat Kees een nederlaag niet kon voorkomen.

Peter Grasman en Arnout Groen maakten er een spannende, lange wedstrijd van. In het eindspel trok Arnout aan het langste eind. Een knappe prestatie van hem, want Peter wordt niet gemakkelijk verslagen. Jan Kranenbarg speelde met verve tegen Bert Ekkelboom en wist heel lang stand te houden. Maar uiteindelijk wist Bert toch de zege binnen te slepen. Hulde voor Jan die goed speelde. Ook Chiel Crielaard bood kranig weerstand tegen Peter Aartsen, maar wist zijn bekerstunt van vorig jaar tegen Peter niet te herhalen. Met de nodige moeite wist Peter te winnen.

Han van Doornen en Maarten ter Bals brachten in het middenspel een ingewikkelde positie op het bord. In het verdere verloop slaagden beiden er niet in de tegenstander te verschalken, waardoor het remise werd. Theo Meulmeester en Simon Zwart hielden elkaar ook heel lang in evenwicht, maar in het eindspel wist Theo toch een bres te slaan in de verdediging van Simon. Hij trok de partij naar zich toe en stond de zege niet meer af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten