maandag 10 september 2018

Verrassende uitslagen met veel remises

Chiel Crielaard was deze middag de grootste verrassing. Hij versloeg met zwart Gerard Koops; iets waar vooraf niemand rekening mee had gehouden. Een mooie start van Chiel! Bert Ekkelboom had het betere van het spel tegen Michel Westhoff. In de eindfase had Bert twee pionnen meer. Desondanks sleepte Michel er remise uit, hetgeen licht tegen de verhouding in was. Bert stond vanwege de klok onder grote druk en dat heeft wellicht een rol gespeeld.

Han van Doornen en Peter Grasman speelden een leuke partij met een ogenschijnlijk volledig in balans zijnde match. Echter, Peter had een verschrikkelijk goede pion aan de zijflank, waardoor Han zijn koning eigenlijk niet kon verzetten zonder de pion te laten doorlopen. Peter kon hiervan profiteren door twee pionnen van Han te veroveren. Het duurde nog even, maar toen moest Han zich gewonnen geven.

Hans Hertgers en Henk Pruijssers speelden op het scherpst van de snede, maar konden beiden geen bres bij de tegenstander slaan. Remise derhalve. Ook Kees Pieterse en Kees van der Wielen, evenals Martien Birkenhäger en Maarten ter Bals hielden elkaar in een ijzeren greep. Maarten had dan nog een pion meer dan zijn tegenstander, maar kon er helemaal niets mee. Simon Zwart en Arnout Groen waren ook lang aan elkaar gewaagd, maar in het eindspel lagen de verhoudingen toch iets gunstiger voor Arnout. Een toren versus een paard in zijn voordeel. Hij speelde de partij bekwaam uit.

Peter Aartsen en Theo Meulmeester (het wordt afgezaagd) gaven elkaar eveneens geen duimbreed toe. Maar de klok tikte in het nadeel van Theo en hij ging letterlijk door de vlag. Hetzelfde overkwam Ed van der Meulen tegen Jan Kranenbarg. Ook hier was de situatie op het bord vrijwel gelijk, maar ook Ed ging door de vlag.

Erwin Rouw en Dick Langedijk maakten er een chaotische wedstrijd van met fouten over en weer. Dick gaf op een zeker moment op. Of dit verstandig was blijft nog steeds de vraag, want hij stond niet slechter. Henk Noort verraste Bas de Roos. Henk verkreeg een stuk meer en Bas gaf op.

Henk Jongejan speelde zijn eerste wedstrijd tegen Berry Bonestroo en wist zowaar gelijk te winnen. Een leuke partij! Aad de Bruijn, die eveneens zijn eerste wedstrijd bij ons speelde, verging het slechter. Hij stond gelijk tegen Frank Lichtenberg en er was eigenlijk niets aan de hand. Frank dacht een verkeerde zet te doen, maar in plaats daarvan bleek het enige tijd later een meesterzet te zijn. Frank moest er zelf om lachen, want het bleek de winnende zet te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten