maandag 3 september 2018

Rapidtoernooi

De kop is er weer af van het nieuwe schaakseizoen. En het was weer lachen geblazen met het rapidtoernooi. Dames werden weggegeven of het niets was, torens werden voor een paard aangezien in het heetst van de strijd, en het gekreun was soms niet van de lucht. Toen de kruitdampen opgetrokken waren, bleek Michel Westhoff over de meeste zenuwen te hebben beschikt. Hij ging er met de eerste plaats vandoor, op de voet gevolgd door Harrie Tigchelaar en Ap Ketting, die heel knap derde werd. Hij gaf daarmee gelijk zijn visitekaartje weer af in de A-categorie.

Ed van der Meulen verraste zichzelf en de hele club door de eerste plaats in de B-categorie te veroveren met maar liefst drie winstpartijen en een vijfde plaats in het algemeen klassement. Een heel goede prestatie van Ed, die tevens de bijbehorende prijs mee naar huis mocht nemen. Martien Birkenhäger werd tweede en Maarten ter Bals derde.

Uiteindelijk ging het om het plezier en bijpraten na een lange hete zomer. En dat is prima gelukt. Ook konden we een nieuwe lid welkom heten: Henk Jongejan. Daar zijn we uiteraard blij mee. Helaas is er ook iemand de niet meer kan komen wegens zijn ziekte en dat is Jan Pakkert. Jan is heel veel jaren lid geweest en behoorde tot de oudere garde. Dank voor de vele jaren Jan.

Volgende week starten we weer met de gewone competitie. De eerste ronde staat al ingepland onder Competitie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten