maandag 11 maart 2019

Chiel Crielaard met vlam in de pijp weer terug

Hans Molenveld trok energiek ten aanval tegen Berry Bonestroo. Hans ging zo hard, dat Berry geen kans kreeg om op adem te komen. Hans maakte het karwei in stijl af. Gerard Koops ruilde een toren voor een paard en twee pionnen tegen Aad de Bruijn. Het hielp niet veel, want beiden konden geen bres in de verdediging van de ander slaan. Remise derhalve. Henk Pruijssers bleef leider door Kees Pieterse te verslaan. Kees had de Philidor-verdediging gekozen, maar dat pakte niet goed uit. Verkeerde keuze en daarmee einde wedstrijd.

Ap Ketting verraste zichzelf en Bert Ekkelboom met een puike mat. Ap had niet gezien dat het zo mooi zou uitpakken. Hij stond positioneel al wel sterker. Chiel Crielaard was weer terug en dat heeft Henk Noort geweten. Onze oudste deelnemer legde Henk het vuur aan schenen en sleepte er een volkomen terechte remise uit. Erwin Rouw speelde tegen Johan Krebs en pakte de zege in het middenspel, waar Johan een dame weggaf. Hierna was het over en uit.

Peter Aartsen speelde tegen Frank Klinkenberg. Frank kwam slecht uit de opening en verloor al een pion. Naarmate de wedstrijd vorderde werd de druk van Peter groter en toen Frank een minder goede zet deed was het gebeurd. Frank gaf op. Martien Birkenhäger speelde een puike wedstrijd tegen Theo Meulmeester. In het eindspel was de stand volkomen in evenwicht en daarmee kon niet meer aan remise worden ontkomen. Simon Zwart is aan een goede reeks bezig. Deze keer won hij van Jan Bouwhuis. Simon had een toren in het eindspel tegen een loper van Jan. Zoals vrijwel altijd bleek de toren heer en meester en kon Simon de zege bijschrijven. Stilletjes sluipt hij weer naar de top-10.

Han van Doornen had het betere van het spel tegen Dick Langedijk. Dick verdedigde met man en macht, maar Han drukte door en pakte de zege.  Karin is ook aan een indrukwekkende opmars bezig. Zij versloeg Michel Westhoff in een boeiende partij. Karin stond positioneel iets beter en buitte dit ook volledig uit. Michel tuimelde door het verlies van plaats 3 naar plaats 6. Karin nam zijn vorige plaats over en staat dus knap op plaats 3.

De kortste partij van de middag was tussen Peter Grasman en Jan Spijkerbosch. Peter zette aan met windkracht 10 en blies de stelling van Jan volledig omver. Maarten ter Bals hield heel lang stand tegen Hans Hertgers. Beiden hadden in het eindspel nog vier pionnen, maar… De koning van Hans bepaalde het tempo. Zoals altijd gaat de overwinning dan naar de tempomaker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten