maandag 4 maart 2019

Knappe winst van Henk Noort

Gerard Koops had een mindere dag tegen Jan Spijkerbosch en verloor al heel snel een loper. Toen hij even later weer een stuk weggaf was het gedaan met de partij. Johan Krebs kwam prima uit de openingsfase tegen Bas de Roos en won een paard. Maar in het middenspel ging het helemaal fout. In plaats van een toren te verzilveren deed hij een verkeerde zet en verloor prompt de dame. Einde oefening helaas voor hem.

Theo Meulmeester gaf gedegen tegenstand tegen Karin Pruijssers, maar in het eindspel had Karin de overhand. Theo werd in het nauw gedreven en verloor de partij. Henk Pruijssers kreeg de zege in de schoot geworpen door Bert Ekkelboom die een zeldzame fout beging door zomaar zijn dame te laten slaan. Martien Birkenhäger verloor een pion tegen Frank Klinkenberg, maar speelde daarna een prima partij. Frank stond iets beter, maar beging ook een fout. Verlies van de toren tegenover een paard was het gevolg. Daarna werd tot remise besloten, alhoewel Martien wellicht iets beter stond.

Aad de Bruijn kwam slecht uit de opening tegen Ap Ketting en verloor direct een pion. Ap had het initiatief en met een mooi geplaatste vork veroverde hij met behulp van een pion een paard. Aad speelde nog een tijd door, maar moest steeds verder terug. Met de rug tegen de muur gaf hij tenslotte op. Hans Hertgers kan terugzien op een uitstekende partij tegen Bert Baas. Ondanks een pion minder voor Hans bleef de partij volkomen in evenwicht en meer dan remise zat er niet in voor beiden. Michel Westhoff speelde tegen Harry Tigchelaar. De partij was lang in evenwicht qua materiaal. In het eindspel kantelde de partij naar Michel en toen Harry tegen een vork aanliep van koning/toren was het pleit in het voordeel van Michel beslecht. Door deze overwinning staat Michel nu weer derde.

Berry Bonestroo speelde uiterst gedreven tegen Ed van der Meulen en maakte geen fouten. Hij veroverde een pion en stond positioneel iets sterker, maar de heren sloten vrede met remise als slotsom. Maarten ter Bals kwam niet sterk uit de opening en verloor twee pionnen tegen Arnout Groen. Deze slag kwam hij niet te boven en Arnout maakte het bekwaam af. Han van Doornen en Simon Zwart waren aan elkaar gewaagd tot het bittere einde. Maar…ondanks het gelijke materiaal liep Han tegen een mat in één aan en Simon kon vrolijk huiswaarts keren.

De grootste verrassing was de winst van Henk Noort tegen Peter Aartsen. Peter was dreigend vanaf het begin en Henk moest zich met man en macht verdedigen. Hij deed dat met verve en toen de aandacht van Peter iets verslapte sloeg Henk genadeloos toe. Zelfs winst door schaakmat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten