maandag 25 november 2019

Stuivertje wisselen aan de top

Ap Ketting moest alle registers opentrekken tegen Henk Noort. Het werd een moeizaam gevecht, waarbij Ap continu aanviel en Henk zich op de achterlijn verdedigde. Uiteindelijk wist Ap twee pionnen voorsprong te nemen en Henk schaakmat te zetten. Frank Klinkenberg had het betere van de partij tegen Kees Pieterse. Kees verloor in het middenspel twee pionnen en kreeg een schaakmat.

Bert Ekkelboom speelde tegen Bert Baas en probeerde een gewaagde opening. Zijn tegenstander verraste met een andere zet dan verwacht en kreeg langzaam maar zeker de overhand in de partij. In het eindspel kon Bert Ekkelboom alleen nog maar verdedigen. Zonder succes, want Bert Baas stond kwalitatief beter en had veel meer tijd. Einde oefening dus voor de leider, die nu gelijk leider af is. Bert Baas is door de overwinning tevens de nieuwe leider in het klassement.

Karin Pruijssers en Peter Grasman speelden een mooie partij met wisselende kansen. In het eindspel wist Karin toch de zege binnen te slepen. Een leuke partij om naar te kijken. Hetzelfde geldt voor de partij tussen Jan Kranenbarg en Gerard Koops. Het ging lang gelijk op, maar in het eindspel had Gerard twee pionnen meer en dat gaf de doorslag.

Maarten ter Bals behaalde een mooie overwinning op Rutger Zwart. Het ging volkomen gelijk op, totdat Rutger zomaar een toren weggaf. Hiermee was het gelijk over en klaar. Chiel Crielaard speelde uiterst scherp tegen Dick Langedijk, die geen verweer had tegen de prachtige aanvallen van Chiel. Bas de Roos moest het opnemen tegen Johan Krebs, die langzaam maar zeker steeds beter gaat6 spelen. De ervaring van Bas gaf tenslotte toch de doorslag.

Berry Bonestroo kon met opgeheven hoofd huiswaarts keren. Hij speelde een puike partij tegen Martien Birkenhäger. Martien wist weliswaar te winnen, maar gemakkelijk gaat dat zeker niet meer tegen Berry. Ed van der Meulen en Ed Blankestijn maakten er een waar spektakelstuk van. Met nog nul seconden over wist Ed van der Meulen de partij te winnen. Ook Henk Pruijssers en Arnoud Groen streden op het scherpst van de snede. Met nog slechts 12 seconden over wist Henk Pruijssers de zege te behalen.

Peter Aartsen gaf in zijn partij tegen Han van Doornen zomaar een koningin weg. In het kader van het is winter dus pik in nam Han het cadeau met open armen aan. Een vette winst was de beloning voor hem. Michel Westhoff en Theo van der Bijl speelden alsof hun leven ervan af hing. Snelheidsrecords werden gebroken en binnen no time was departij over en uit met een logische remise. Andre Langeslag werd door Aad de Bruijn feestelijk op een mat getrakteerd. Een prachtige zet van Aad die Andre niet zag aankomen.

Marcel Verdonk en Hans Hertgers speelden ook op het scherp van de snede. Voor beiden was er zonder gevaar voor eigen leven geen doorkomen aan. Broederlijk werd daarop tot remise besloten. Simon Zwart en Theo Meulmeester waren ook volledig aan elkaar gelijk. Dit bracht in het eindspel een dusdanige stelling op het bord, dat er geen doorkomen aan was. Per saldo sloeg ook hier het remisespook toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten