maandag 30 december 2019

Veel strijd in een kleine zaal

Andre Langeslag versloeg Erwin Rouw. In het middenspel kwam Erwin in de problemen en Andre maakte daar dankbaar gebruik van. Ed Blankestijn en Henk Noort maakten er een marathonpartij van. Het hielp Henk echter niet, want Ed hanteerde een vlijmscherp fileermes in het eindspel.
Kees Pieterse wist in de opening Johan Krebs te verrassen. Met een schaak op de koning en een paard op de dame was er geen redden aan voor Johan. Peter Aartsen en Martien Birkenhäger speelden een leuke partij. Peter was de agressor, maar Martien verdedigde heel bekwaam. Na wat handjeklap werd remise overeengekomen.
Marco Verdonk en Leo Oostendorp waren ook aan elkaar gewaagd. Meer dan remise zat er voor beide heren niet in. Michel Westhoff kwam prima uit de startblokken tegen Ap Ketting. Ap werd zwaar in de verdediging geduwd en kon de vloedgolf niet pareren.
Theo van der Bijl speelde een mooie partij tegen Karin Pruijssers en kwam zelfs een stuk voor, tegen 2 pionnen minder. Karin kwam echter in een uitstekende stelling en Theo gaf op.
Ook Aad de Bruijn en Theo Meulmeester speelden een lange partij. Het ging heel lang volkomen gelijk op, maar Theo werd positioneel sterker in het eindspel. Zodanig zelfs dat Aad moest capituleren.
Frank Klinkenberg speelde tegen Gerard Koops en kwam uitermate slecht uit de opening. Eerlijk is eerlijk; hij kwam sterk terug ondanks een zwakkere stelling en wist zelfs een eeuwig schaak te forceren. Remise derhalve en een zucht van opluchting van Frank.
Peter Grasman stond een pion voor en een betere positionele stelling dan zijn tegenstander Maarten ter Bals. Maar soms zijn de schaakwegen ondoorgrondelijk. Peter verslikte zich in een pionzet en verloor prompt een paard. Daarna was het over en uit en sleepte Maarten de buit binnen.
Henk Pruijssers en Bert Baas maakten er een prachtige wedstrijd van. Henk had in het middenspel een stuk minder, maar 2 pionnen meer. Bert wist in het eindspel het initiatief naar zich te trekken en behaalde een mooie overwinning. Een partij die veel aandacht trok van alle aanwezigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten