maandag 6 januari 2020

Finalisten B-groep voor Ap Ketting-bokaal bekend

Aad de Bruijn en Ed Blankestijn gaven elkaar geen duimbreed toe en dan weet men de uitslag; remise. Hetzelfde geldt voor de partij tussen Karin Pruijssers en Hans Hertgers die eveneens geen winnaar verdiende. Hans verdedigde sterk en er viel voor Karin geen enkele bres te slaan. Henk Pruijssers stond tegenover Kees Pieterse. Henk was de aanvallende partij met een sterke linkervleugel die constant dreigend bleef. Hij veroverde twee pionnen en kon in het eindspel een stuk veroveren. Daarmee was het over en uit voor Kees. 
Bert Baas en Theo Meulmeester maakten er een spektakelstuk van. In het eindspel sloeg Bert onverbiddelijk toe en nam hierdoor de koppositie over van Bert Ekkelboom die vandaag niet speelde.
Michel Westhoff speelde een mooie partij tegen Maarten ter Bals. In het eindspel had Michel de betere positionele velden en Maarten kon niet anders dan het hoofd buigen.
Bas de Roos en Ed van der Meulen maakten er een marathonpartij van. Het hielp beiden niets, want er viel geen overwinnaar aan te wijzen. Johan Krebs dolf het onderspit tegen Henk Noort. Johan verloor zijn dame en daarmee was het zicht op een goed resultaat in rook opgegaan.
Theo van der Bijl verraste Peter Aartsen met een mooie mat. Door dit resultaat staat Theo op de rand van binnenkomen in de top-tien.
Marco Verdonk vergaloppeerde zich tegen Rutger Zwart. De strijd ging lang gelijk op, maar vanuit het niets gaf Marco een toren weg.  Daarmee was voor Rutger de weg vrij voor de overwinning.
Erwin Rouw speelde een puike wedstrijd tegen Martien Birkenhäger. Erwin maakte geen fouten en bleef lang langszij. In het eindspel wist Martien echter alsnog toe te slaan.
Er werden twee wedstrijden gespeeld voor de Ap-Ketting Bokaal. De B-spelers speelden de halve finales.
Jan Kranenbarg won heel knap van Gerard Koops. Gerard probeerde een paar trucjes, maar Jan pareerde alles. Toen Jan met een vork op de koning met toren kwam, gaf Gerard op. De andere finalist is Han van Doornen die Simon Zwart in een enerverende partij versloeg. Simon kwam een pion achter, maar trok dit weer recht. Daarna kwam Simon in een mijnenveld terecht waarbij het ene bommetje na het andere viel. Simon kon tegen zoveel geweld niet op en capituleerde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten